Spektakel bij periodetitelwinst Rocket League


<p>Wesley, Thomas en Owen (vlnr) wonnen de eerste periodetitel in de online voetbalracegame Rocket League. (Foto: Henny Meyerink)</p>

Wesley, Thomas en Owen (vlnr) wonnen de eerste periodetitel in de online voetbalracegame Rocket League. (Foto: Henny Meyerink)

(Foto: )

Spektakel bij periodetitelwinst Rocket League

Deventer - Sinds dit seizoen nemen zestien clubs uit de Keuken Kampioen Divisie het tegen elkaar op in Rocket League, een online voetbalracegame. Owen Christiaans, Wesley van Wijk en Thomas Heuker vertegenwoordigden Go Ahead Eagles tijdens de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie (KKDEPFC). Met succes, want de eerste periodetitel werd spectaculair in de wacht gesleept.

Owen, Wesley en Thomas – in Rocket League bekend onder hun in-game namen Owen_0546, Wesley ^-^ en T1Shot38 – eindigden na acht competitierondes op de zesde plaats op de ranglijst. Daarmee bemachtigden ze het laatste plekje van de play-offs voor de eerste periodetitel. Al had ook ‘supersub’ Daniël – de tweelingbroer van Thomas die af en toe inviel voor Wesley – een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van de play-offs.

Grote publieke belangstelling
Meer dan duizend kijkers zagen op FOX Sports 9, YouTube en Twitch hoe Owen, Wesley en Thomas zich naar een plaats bij de Top-6 streden. “Ondanks dat dit pas het eerste seizoen is dat Rocket League door de Keuken Kampioen Divisie wordt georganiseerd”, weet Owen. “Grappig om te zien hoeveel Eagles-supporters daartussen zaten om naar onze prestaties te kijken. Net zoals het ook mooi was om het filmpje van Antoine Rabillard te zien, waarin hij ons succes wenste.”

Tactiek
Om de eerste periodetitel in de wacht te slepen, moest het Rocket-League-team van Go Ahead Eagles een lange weg afleggen vanwege het systeem dat werd gehanteerd in de play-offs. De finale van de play-offs werd gespeeld tegen Excelsior, een club die in de reguliere competitie op de eerste plaats was geëindigd. “We gingen confident de finale in”, vertelt Thomas. Tijdens de finale gebruikte het trio een tactiek die vaak door de betere Rocket League-spelers wordt gebruikt. Wesley: “Het sterke Excelsior gebruikte deze tactiek ook. De finale kon dus beide kanten opvallen, maar uiteindelijk slaagden wij erin om de eerste periodetitel te winnen en mochten we de bijbehorende prijs in ontvangst nemen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden