Nieuw boek Etgras van kunstenares Harriët Ooijman en dichter Martin Knaape

Deventer - Einde van 2020 verscheen het bijzondere boek ‘etgras’ van kunstenares Harriët Ooijman en dichter Martin Knaapen bij uitgeverij petrichor.

Etgras is het verhaal van de groeiende liefde tussen twee jonge mensen tegen een achtergrond van de alternatieve jaren tachtig, waarin punk, new wave en donkere kelders de sfeer bepaalden.

Muziek, kunst, poëzie en een bonte schakering aan persoonlijkheden, creëerden diepten en verlegden grenzen die niet vanzelfsprekend waren en een ‘verloren’ generatie hun eigenzinnige do-it-yourself karakter gaven.

Het verhaal wordt verteld aan de hand van 18 gedichten van Martin Knaapen en van de grasafdrukken van Harriët Ooijman. Beiden afkomstig uit Deventer.
Harriët heeft afdrukken gemaakt van graspollen die zij op straat tegen is gekomen. Soms zijn dat ruige pollen een andere keer keer is het een enkele spriet. Samen verbeelden zij op stilistische wijze de opbloeiende liefde van twee personen in de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Naast deze grasdrukken en speciale handgemaakte boekleggers, heeft zij graspapier gemaakt waarmee de omslag is gemaakt van de ‘luxe’ editie.

Het boek is tot stand gekomen ism ontwerpbureau Houdbaar (Peter Bos) en met grafisch bureau ‘Solo sinds 2014’ (Steven Oost) en is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Deventer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden