Zonnepanelen Deventer Energie produceren goed in 2020

Deventer - De Deventer Energie Coöperatie is eigenaar van 500 zonnepanelen die zijn geplaatst op het dak van Sallcon (KonnecteD). De opbrengst van de zonnepanelen komt ten goede aan meer dan 50 deelnemers via een zogenaamde ‘postcoderoosregeling’. In 2020 werd bijna 132.000 kWh aan elektriciteit geproduceerd.

Voor het derde jaar op rij produceerden de zonnepanelen circa 5% meer dan verwacht. De deelnemers verdienen daarmee in ongeveer zeven jaar hun inleg in het project terug. De looptijd van het project is (minstens) vijftien jaar.

Niet iedereen is in de gelegenheid zelf zonnepanelen aan te laten leggen op zijn of haar dak of zelf windenergie op te wekken in de achtertuin. Daarom heeft de overheid in 2014 de postcoderoosregeling in het leven geroepen. Zo kunnen particulieren die geen eigen dak hebben ook investeren in duurzaam dichtbij opgewekte energie en hier bovendien financieel voordeel van hebben.

Per 1 april 2021 wordt de regeling aangepast. De hoofdlijnen van de regeling zijn inmiddels bekend en zien er gunstig uit. De Deventer Energie Coöperatie is volop bezig met het voorbereiden van meerdere nieuwe projecten in Deventer. Deelname is interessant voor inwoners van Deventer die geen zonnepanelen op het eigen dak kunnen of willen plaatsen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via https://www.deventerenergie.nl/postcoderoosproject

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden