Boek Rob de Jong: Waar komen opa en oma vandaan? - Het persoonlijke verhaal van Indische Nederlanders


<p>Rob de Jong is geboren in Apeldoorn uit een Nederlandse vader en Indische moeder. Het grootste deel van zijn leven woont hij in Deventer. </p>

Rob de Jong is geboren in Apeldoorn uit een Nederlandse vader en Indische moeder. Het grootste deel van zijn leven woont hij in Deventer.

(Foto: )

Boek Rob de Jong: Waar komen opa en oma vandaan? - Het persoonlijke verhaal van Indische Nederlanders

Deventer - Wat weten wij nog van Nederlands Indië? Wie kan er beter over een periode vertellen dan de mensen die het hebben meegemaakt? In 'Waar komen opa en oma vandaan? - Het persoonlijke verhaal van Indische Nederlanders' brengt Rob de Jong uit Deventer verschillende getuigenissen, in zowel interview- als dagboekvorm, samen. Dit bijzondere boek met een historisch thema wordt sinds vrijdag 8 januari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wat weten wij nog van Nederlands Indië? Wat weten onze kinderen straks van het land van opa en oma? De verhalen die we horen zijn meestal gerelateerd aan de tijd van tempo dulu, het lekkere eten en het mooie klimaat. Maar er is ook een andere kant aan het verhaal. Verhalen waar onze ouders liever niet over spreken of spraken. De donkere tijd van de vergeten oorlog. In dit boek het persoonlijke verhaal van mensen die wilden praten. Ook bevat het dagboekfragmenten uit een Jappenkamp. Maar het is ook een boek van hoop, vertrouwen en het bijdragen aan de identiteit voor de generaties ná opa en oma.

Rob de Jong is geboren in Apeldoorn uit een Nederlandse vader en Indische moeder. Het grootste deel van zijn leven woont hij in Deventer. De stad die hem alles heeft gegeven. Hier begon zijn zoektocht in 1995 naar wie zijn ouders eigenlijk waren. In 2019 nam hij het initiatief voor het boek ‘Waar komen opa en oma vandaan?’ Samen met Esther Geus, King Wullur en Edward Robinson, allen dubbelbloedig, kwam dit boek tot stand. Ze kwamen samen in de Bonte Klipper, een koffie- en theeschenkerij met de allure van weleer. Hier werd de koffie gedronken, de plannen gesmeed, gelachen en gehuild.

ISBN: 9789464312041

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden