Oplossing voor rotonde bij Laan van Borgele


Foto:

Oplossing voor rotonde bij Laan van Borgele

DEVENTER - De gemeente Deventer wil nog dit jaar de rotonde in de Laan van Borgele reconstrueren. De rotonde verbindt ter hoogte van serviceflat Beeckestein de Laan van Borgele met de Overstichtlaan en Lebuinuslaan. De situatie is onoverzichtelijk. Dat zegt gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman naar aanleiding van het artikel over de verkeerssituatie in de Deventer Post van 6 januari.

De rotonde is vooral onduidelijk voor fietsers die vanaf de Overstichtlaan komen en richting Lebuinuslaan rijden. Zeker als zij onbekend zijn met de situatie, hebben sommigen de neiging om de oversteekplaats voor voetgangers te nemen. Die ligt slechts enkele meters rechts van het fietspad. Vanaf de oversteek komen fietsers dan even later alsnog op het fietspad terecht. Automobilisten die vanaf de Overstichtlaan komen en rechtsaf slaan naar de Laan van Borgele, hebben slecht zicht op de fietsers. Stuurman wijst er op dat de gemeente al wel een ‘schrikbord’ heeft geplaatst.

Buurtbewoners zeggen dat zij regelmatig (bijna) ongelukken zien gebeuren. Onder andere buurtbewoner Henk te Winkel had al eens bij de gemeente aan de bel getrokken over de onduidelijke situatie. Volgens Te Winkel is er niet veel nodig om de rotonde overzichtelijker te maken. ‘’Het verwijderen van de betonnen rand tussen fietspad en oversteekplaats zou al een verbetering zijn.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden