Deventer saxofonist Lotte Pen brengt een soundtrack voor muziekwandeling


<p>Lotte Pen</p>

Lotte Pen

(Foto: Viorica Cernica)

Deventer saxofonist Lotte Pen brengt een soundtrack voor muziekwandeling

Deventer - Lotte Pen brengt een soundtrack voor jouw #lockdownloopje op de markt voor zolang de lockdown duurt.

Lotte Pen (37) uit Deventer was één van de duizenden musici voor wie maart vorig jaar miserabel nieuws in petto had. Zo zag de saxofonist/componist de première van haar nieuwe album, waar ze drie jaar aan gewerkt had, in duigen vallen. Ook van de zomertournee die daarop zou volgen kwam weinig tot niets terecht.

Toch overheerst bijna een jaar later een ander gevoel dan je misschien zou verwachten. Want meer dan duizend landgenoten liepen intussen Pen’s eerste muziekwandeling “Kies kalm je weg”, die ze in het eerste weekend van de “intelligente lockdown” uit het voorjaar van 2020 uitbracht. Voor honderden van hen maakte ze zelfs wandelingen op maat, van achter haar computer. “Ik had nooit verwacht dat ik in dit gekke jaar toch zó dichtbij mijn publiek kon komen. Tot in de oren aan toe!”

Behalve individuele kopers wisten ook bedrijven en organisaties haar te vinden. Zorginstantie Accare uit Drenthe, hogeschool Viaa uit Zwolle en de Gemeente Utrecht kochten honderden muziek wandelingen in, voor hun medewerkers of hun inwoners. Voor bedrijven en organisaties biedt Pen producties op maat aan. Mail info@lottepen.nl als u daarin geïnteresseerd bent.

Speciaal voor haar landgenoten die ook de komende weken nog gedwongen aan huis gekluisterd zijn ontwikkelde pen het afgelopen jaar óók een nieuwe muziekwandeling. Ze dook met opnametechnicus Jan Borger de studio in om na enkele maanden met de muziekwandeling PELGRIM weer naar buiten te komen. “Het is eigenlijk een sterk verbeterde versie van het album dat ik vorig voorjaar wilde uitbrengen.”

PELGRIM is een speciale, voor een wandeling van circa een uur geschreven compositie die je meeneemt op een reis langs precies de emoties die we sinds corona onder ons is zo goed hebben leren kennen. Het optimisme van het begin, de vertwijfeling die daarop volgt. De berusting, het verzet en tenslotte de overgave aan een kracht die groter is dan jijzelf.

De muziekwandeling is zo lang deze lockdown duurt te koop voor €10,= per download en is behalve een cadeau voor jezelf natuurlijk ook een perfect geschenk voor wie wel een #lockdownloopje kan gebruiken. Zodoende is het ook het perfecte cadeau voor bedrijven die hun medewerkers willen ondersteunen bij nog een maand thuiswerken.

“Ik wil mensen verleiden de weg naar binnen te blijven vinden door de stap naar buiten te zetten. Mijn muziek is gemaakt om jou daarbij te helpen.”

Meer informatie: www.lottepen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden