Vrijwilligers planten heggen en hagen in Lettele

Vrijwilligers planten heggen en hagen in Lettele

Lettele - Vorig jaar heeft de coöperatie Land van Ons 4 hectare landbouwgrond gekocht. Het perceel ligt ten oosten van Lettele en grenst aan de Schooldijk. Het gebied wordt momenteel heringericht en daarmee geschikt gemaakt voor duurzaam beheer. V

oor dit herstel van landschap en bodem werkt LvO samen met onder meer De Melkbrouwerij uit Lettele, de Vlinderstichting en het Waterschap. Wat gaat er gebeuren?De winter is dé geschikte periode om struiken en bomen te gaan planten. Er komt groenaanplant langs drie zijden van perceel. Langs de weg aan de oostkant komt er een gemengde haag met o.a. meidoorns en hazelaars.

 Aan de noordkant een houtsingel van 250 meter met een mix van grote bomen als eik, kastanje en linde en kleinere struiken als meidoorn, hazelaar en vogelkers. En een lint van 37 knotwilgen langs de sloot aan de zuidkant.

Wanneer? Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari, tussen 9.30 uur en 16.00 uur.

Door wie? De belangstelling was groot. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er op beide dagen helaas slechts maximaal 11 vrijwilligers, die ook nog eens uit de directe omgeving moeten komen, in duo’s, aan de slag. Uiteraard wordt er gezorgd voor catering.

Land van Ons is een landelijk opererende coöperatie met inmiddels meer dan 10.000 deelnemers die ieder minimaal 20 euro, maar vaak veel meer, hebben ingelegd. Land van Ons verwerft met het ingelegde kapitaal (landbouw)gronden. Daarna wordt gewerkt aan duurzaam beheer door het herstel van het landschap en de biodiversiteit. www.landvanons.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden