<p>Jacob Mulenga, tijdens het duel met Telstar (1-0 winst) nog matchwinner bij Go Ahead Eagles, ziet progressie binnen de spelersgroep. &#39;Daar kunnen we trots op zijn.&#39; (Foto: Erik Pasman)</p>

Jacob Mulenga, tijdens het duel met Telstar (1-0 winst) nog matchwinner bij Go Ahead Eagles, ziet progressie binnen de spelersgroep. 'Daar kunnen we trots op zijn.' (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Go Ahead Eagles-speler Jacob Mulenga: ‘Door keihard werken boekt dit team progressie’

Deventer - Hij vierde afgelopen vrijdag zijn 37e verjaardag en als verlaat verjaardagscadeautje scoorde Jacob Mulenga zaterdagmiddag het enige doelpunt tegen Telstar (1-0 zege). Wie is de goedlachse Zambiaan eigenlijk en hoe bevalt het hem in De Adelaarshorst?

Mulenga vertelt in een openhartig interview over de ontwikkeling binnen de spelersgroep van Go Ahead Eagles, zijn mentaliteit en zijn tijd bij FC Utrecht.

Tijdens het duel met Telstar boekten jullie alweer de zesde overwinning van 2021. Hoe ervaar je de ontwikkeling die de spelersgroep doormaakt?

“Toen ik in de zomer bij Go Ahead Eagles kwam trainen, zag ik meteen potentie in het team. Toch kwam het er qua resultaten niet echt uit in het begin. Het team had moeite met scoren en we hadden het vaak lastig in wedstrijden. Het was een nieuwe groep die nog op elkaar ingespeeld moest raken, de spelers waren nog in hun ‘leerfase’. Door keihard te werken heeft het team erg veel progressie geboekt en daar kunnen we best trots op zijn. Maar we zijn er nog lang niet. Er kan een lastige fase aankomen: teams hebben door hoe hun tegenstanders opereren en de weersomstandigheden kunnen parten gaan spelen. Het seizoen is nog lang niet over.”

‘Ik geef altijd 100% en wil dat overbrengen op de groep’

Met je ervaring speel je een belangrijke rol binnen de spelersgroep.

“Het team werkt keihard en ik heb mijn aandeel proberen te leveren op het gebied van mentaliteit. In mijn carrière heb ik altijd 100% gegeven, ik verzaak nooit. Ook al speel ik vijf minuten, ik geef alles wat ik heb. Dat is zó belangrijk als sporter. Die mindset moet elke speler hebben. Ik denk dat ik dat de afgelopen maanden wel heb kunnen overbrengen op de groep.”

Vorige week werd je 37 jaar. Wat is je mooiste periode uit je voetbalcarrière? 

“Als ik een favoriete periode moet kiezen uit mijn carrière, zou dat mijn tijd bij FC Utrecht zijn. Daar heb ik lang gespeeld, goede tijden en slechte tijden gekend, maar vooral heel veel plezier gehad. Het was een fase in mijn leven waarin ik uit mijn schulp kroop en ontzettend veel heb geleerd. Daarnaast heb ik met fantastische spelers mogen voetballen. Dries Mertens bijvoorbeeld, die was toen al uitzonderlijk goed. Ook Nana Asare is een fantastische voetballer, maar ook een fantastisch mens. Een bescheiden jongen die niet graag in de spotlights staat, maar wat was hij goed!”

Wil je verder nog iets kwijt?

“Tot slot spreek ik graag nog mijn waardering uit voor onze supporters. We missen ze enorm. Dit is een mooie club met een mooi stadion en dan wil je voor volle tribunes spelen. We blijven vechten en hopelijk zien we elkaar snel!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden