Mountainbiken in en rond Deventer


Urban Mountainbike Trail Deventer - Klimaatpark
Urban Mountainbike Trail Deventer - Klimaatpark (Foto: Ultimate Adventures)

Mountainbiken in en rond Deventer

Deventer - Sinds kort is het mogelijk om mountainbikes te huren in Deventer en omgeving. De mountainbikes worden op locatie gebracht en ook weer opgehaald. Buiten sporten is essentieel in deze bizarre periode.

Nu Stichting MTB Salland en Mountainbike Netwerk Deventer (MND) verder professionaliseren ziet Ultimate Adventures in deze tijd kansen om mountainbikes te verhuren. Mountainbiken wordt daarmee laagdrempelig en draagt daarin bij aan de doelstelling van de gemeente Deventer om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Urban Mountainbike Trail Deventer Aan het einde van 2020 is de mountainbikeroute Oostermaet 2.2 officieel geopend.

Deze route is een aftakking van de Oostermaet en loopt vanaf Schalkhaar langs de Douwelerkolk. De route gaat verder achter de milieustraat, over het industrieterrein richting de snelweg. Langs afslag Deventer Oost en Colmschate door richting de bestaande Oostermaet. Het is met recht een Urban Trail, want (hoe kan het ook anders in een stedelijke omgeving) je fietst zo nu en dan over de verharde paden om vervolgens verrast te worden waar de route je naartoe stuurt. Echt een andere manier om de stad te beleven. De Urban Trail sluit prachtig aan op de bestaande routes van Diepenveen (IJssellandroute), Deventer (Oostermaetroute) en Heeten (Sallandroute). Alles bij elkaar is er 110 kilometer fietsplezier. En met het verbindingsstuk van de Urban Trail naar Gorssel ben je direct verbonden met de Achterhoek.

Vanuit de Sallandroute is het 7,8 km naar de route Holterberg. Deventer is hiermee het ideale vertrekpunt voor machtig mooie kilometers over gevarieerde mountainbike tracks. Ultimate Adventures in Deventer Van oorsprong is de buitensportorganisatie gevestigd in Borculo, maar heeft al bijna 20 jaar een goede samenwerking met voorheen VVV Deventer Groepsarrangementen, tegenwoordig onderdeel van Deventer Marketing. De nieuwe eigenaren, Heleen en Gerben Renting, wonen inmiddels 10 jaar in Deventer en voelen zich onlosmakelijk verbonden met de Hanzestad en de prachtige omgeving. Door de ontwikkeling en upgrade van de mountainbikeroutes in en rondom Deventer, zien zij mogelijkheden in tijden van corona om het buiten sporten aantrekkelijker te maken.

Het aanbieden van mountainbikes voor de verhuur, maakt het eenvoudig om kennis te maken met deze onwijs leuke sport. Mountainbiken biedt vele voordelen, want je bent echt even weg. Je kunt het op eigen tempo doen, maar je bent altijd inspannend bezig. Het is een stoere sport en je moet gefocust zijn met waar je mee bezig bent. Kan je er geen genoeg van krijgen volg dan de Facebookpagina van Mountainbike Netwerk Deventer. Daar kun je aansluiting vinden met mede-MTB’ers, kennis en ervaring uitwisselen en een fietsmaatje opdoen.

Via de webshop van MND kan je een vignet aanschaffen. Dit is belangrijk voor het onderhoud van de mountainbikeroutes. Huur je bij Ultimate Adventures een mountainbike, dan is dat inclusief vignet. Heb je een mountainbike weten te bemachtigen? Voor technische trainingen en mountainbiken in groepsverband (als het weer kan) is er de mountainbikevereniging De Zwaluwen Deventer https://www.dezwaluwendeventer.nl/. Meer informatie mountainbike huren: ultimateadventures.nl/mountainbiken-deventer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden