Lenterebellie - Fietsen voor Klimaat

Lenterebellie - Fietsen voor Klimaat

Deventer – In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart, vinden door het hele land acties en manifestaties plaats om meer aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Ook in Deventer worden acties georganiseerd, uiteraard coronaproof. Op zaterdag 27 februari trapt Extinction Rebellion de Lenterebellie af in Deventer, met een fietsactie.

De Lenterebellie gaat in Deventer van start op 27 februari. Deventenaren geven met een fietstocht door de stad een signaal af aan iedereen, en met name aan de politiek: ‘Wees eerlijk over de ernst van de klimaatcrisis’ en ‘Geef het klimaat een stem’. De actie start bij het Stationsplein om 14:00 uur.

Via de Boreel gaan de fietsers naar het Grote Kerkhof, waar de tocht geëindigd wordt met een toespraak. De fietsers zorgen onderweg – bij de Boreel - met vlaggen, protestborden en veel geluid van toeters en bellen, voor een kort oponthoud van de verkeersstroom.

Inge van der Weijden van Extinction Rebellion Deventer en omstreken: ‘Met deze actie willen we Deventer ‘wakker schudden’. De klimaatcrisis is ernstig, urgent en is hier en nu. Het klimaat heeft ieders stem nodig, zeker ook bij de verkiezingen! De tijd dringt. De wereld raakt steeds verder ontwricht door de klimaat- en ecologische crisis, maar de politiek laat het afweten. Ook In Deventer. Extinction Rebellion eist dat de politiek de klimaatcrisis eindelijk serieus neemt en doet wat nodig is.’

In maart vinden nog meer klimaatacties plaats in Deventer:

3-6 maart: Huiskamer op de Brink

In een ‘huiskamer’ gaan mensen met elkaar coronaproof in gesprek over de klimaatcrisis.

7-15 maart: Zaadjes uitdelen

In en rond de stad worden bloemzaadjes uitgedeeld met daarop 'Geef Klimaat een Stem'.

9 maart: Rebellion of One

Mensen zitten op straat met een sandwichbord met daarop de boodschap waarom hij of zij daar zit. Bijvoorbeeld uit bezorgdheid voor zijn of haar kinderen.

Wie mee wil doen of meer wil weten over Extinction Rebellion mailt naar: XRDeventer@protonmail.com of kijkt op www.facebook.com/XRDeventer of www.extinctionrebellion.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden