Moderne twist of jaren ‘70 trouw? De keuze is aan jou!


<p>&#39;50 jaar Eagles, 50 jaar paars. Het heeft ons gevormd tot wie we nog altijd zijn, Kowet en Adelaars.&#39; Voor welk tenue ga jij? (Foto: Evert van de Worp / Visual: Brand Specials)</p>

'50 jaar Eagles, 50 jaar paars. Het heeft ons gevormd tot wie we nog altijd zijn, Kowet en Adelaars.' Voor welk tenue ga jij? (Foto: Evert van de Worp / Visual: Brand Specials)

(Foto: )

Moderne twist of jaren ‘70 trouw? De keuze is aan jou!

Deventer - ‘Ga je voor de moderne twist, of blijf je de jaren ‘70 trouw? De keuze is aan jou!’ Op 1 juli 2021 – aan de vooravond van het seizoen 2021/2022 – is het exact vijftig jaar geleden dat de clubgeschiedenis van Go Ahead Eagles een belangrijke wending nam: proftak en amateurtak gingen onafhankelijk van elkaar verder. Go Ahead Eagles staat hier op een speciale manier bij stil door de supporters te laten bepalen in welk uittenue er aankomend seizoen wordt gespeeld.

Om de verse scheiding met de amateurtak luister bij te zetten, werd op voorspraak van toenmalig hoofdtrainer Barry Hughes in 1971 ‘Eagles’ toegevoegd aan de clubnaam van de profs. En zijn fascinatie voor het paarse tenue van Anderlecht leidde tot een ingrijpende clubkleurwijziging: van rood-geel naar paars.

De toevoeging Eagles bleek een blijvertje. Nog steeds schalt het ‘We Are Eagles’ vol trots door De Adelaarshorst, de stadionnaam die eveneens begin jaren ‘70 gestalte kreeg. Ook het paars blijft tot op de dag van vandaag ingebed in de clubcultuur, ook al werd de clubkleurwissel eind jaren ‘70 ongedaan gemaakt. Paars bleef altijd clubkleur nummer drie. Toch is het 50-jarig ‘jubileum’ van de ingrijpende gebeurtenis er niet één om groots te vieren. De abrupte scheiding van de amateurtak zorgde voor een gevoel van teleurstelling en onbegrip. Een gevoel dat bij sommigen nog decennia aanwezig bleef.

Volop toenadering

Gelukkig kan inmiddels worden gesteld dat DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles de afgelopen jaren weer volop toenadering tot elkaar hebben gezocht én gevonden. Zo worden jubilea samen gevierd en is De Rielerenk de thuisbasis van de OldStars en het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles. En in zowel het grote Clubboek als het onlangs gerealiseerde speciale Voetbalplaatjesalbum van Go Ahead Eagles komt DVV Go-Ahead ruimschoots aan bod. Echt gevierd wordt het ‘jubileum’ dus niet, maar de club staat er wel graag bij stil. Samen met zijn supporters, die immers vorm hebben gegeven aan de clubgeschiedenis, waar 1 juli 1971 een heel belangrijk moment in was. In samenwerking met Stanno heeft Go Ahead Eagles daarom drie schitterende shirts ontworpen, vanuit het thema: 50 jaar, clubkleur drie. De drie verschillende shirts zijn te zien in de afbeelding hierboven. Meer details van de uittenues zijn te zien op ga-eagles.nl.

Voor welk shirt ga jij?

Stemmen op je favoriete uitshirt kan via ga-eagles.nl/
vote. Daar is ook de speciale video te zien waarin Sam Beukema, Luuk Brouwers en Julliani Eersteling de tenues presenteren. Kies je voor de moderne twist of blijf je het ontwerp uit de jaren ‘70 trouw? Die keuze is aan jou en je mede-supporters!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden