Fietsen voor het klimaat en Lenterebellie Deventer


Foto:

Fietsen voor het klimaat en Lenterebellie Deventer

Deventer De Lenterebellie voor het klimaat ging in Deventer van start op zaterdagmiddag 27 februari. Ruim zestig fietsers gaven met een kleurrijke fietstocht door de stad een signaal af aan politiek en inwoners dat er meer aandacht voor het klimaat nodig is. Met spandoeken, posters, muziek en veel geluid van fietsbellen fietsten zij van station naar Grote Kerkhof.

Rond de verkiezingen van 17 maart vinden door het hele land acties en manifestaties plaats om meer aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Onder het motto: ‘Wees eerlijk over de ernst van de klimaatcrisis’ en ‘Geef het klimaat een stem’, worden in Deventer de volgende activiteiten (corona-proof) georganiseerd. Iedereen kan meedoen. Voor meer informatie mail XRDeventer@protonmail.com of ga naar facebook.com/XRDeventer of extinctionrebellion.nl.


3-6 maart: Huiskamer op de Brink: Ga in gesprek gaan over de klimaatcrisis in een ‘huiskamer’.

7-15 maart: Zaadjes uitdelen: In en om Deventer wordt bloemenzaadpapier uitgedeeld.

14 maart: Klimaatalarm: Van 14:00 tot 15:00 uur wordt het alarm geslagen in ruim 35 steden in Nederland. Op De Brink in Deventer gebeurt dat met muziek, een dichter en enkele sprekers, waaronder Peter Dullaert en Asha ten Broeke. Het Klimaatalarm wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie Deventer. Aanmelden is verplicht, via: klimaatmars2021.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden