Online biowinkel van De Oorsprong maakt het makkelijk


<p>Max (l), Lucien en boer Koos(r) zetten zijn op alle fronten actief voor &#39;De Oorsprong&#39;.&nbsp;</p>

Max (l), Lucien en boer Koos(r) zetten zijn op alle fronten actief voor 'De Oorsprong'. 

(Foto: )

Online biowinkel van De Oorsprong maakt het makkelijk

Schalkhaar - Genieten van biologisch betaalbaar eten en tegelijkertijd de lokale producenten steunen kan met de beproefde formule van de Oorsprong. De coöperatie heeft sinds kort ook een onlinewinkel met meer dan 300 biologische producten.

Door Gerreke van den Bosch

 Koos Boertjens is al jaren actief als biologische tuinder op het terrein in Schalkhaar. “Ben er een tijdje uitgeweest maar sinds vier jaar weer terug. In 2017 startten we de biologische inkoopcoöperatie. Nu openen we een online winkel om het onze leden nog makkelijker te maken om de wekelijkse boodschappen met voordeel te bestellen. We hebben een scala aan hoogwaardige producten in ons assortiment.”

Gezonde producten, goede prijzen en blije boeren

Martijn de Kreek en zijn gezin zijn lid van de inkoopcoöperatie. “Een bewuste keuze. We zijn mee gaan doen met de formule van Koos, een proces van tuin tot tafel. We zien ook de ontwikkeling die het doormaakt. De excel lijsten waar we mee begonnen, zijn nu van de baan.”

De online winkel maakt bestellen makkelijker en er zijn aanbiedingen. Geïnteresseerden kunnen makkelijk een proefbestelling plaatsen. Als het bevalt en je bestelt voor een tweede keer, dan wordt je automatisch lid van de coöperatie. Er wordt dan eenmalig € 20,- lidmaatschapsbijdrage in rekening gebracht.

Makkelijk

Het ledenbestand is groeiende. Koos: “Mensen weten dat we er zijn en weten ons steeds beter te vinden. We hopen met onze online winkel het makkelijker te maken. Gewoon lekker van huis uit bestellen en dan één keer per week kom je langs om je boodschappen op te halen. Je kunt dan gelijk andere dingen proeven. Zodra het toegestaan is willen we ook weer onze streekmarkten organiseren.”

Eerlijke prijs

Leden van de Oorsprong kunnen voordeliger boodschappen doen door samen lokaal in te kopen en boeren krijgen een eerlijke prijs. De webwinkel is door de eigen leden gebouwd, en geeft ook de mogelijkheid om favorieten aan te maken. Koos: ‘’Handig, want veel boodschappen komen wekelijks terug Alle inkopen die voor woensdag 07.00 uur worden besteld, staan vrijdags klaar. Omdat producten zoals vlees en groenten worden afgewogen, betaal je pas bij het afhalen.”

Assortiment

De Oorsprong is een burgerinitiatief. Er zit geen bedrijfsvoering op en er wordt dus geen geld aan verdiend. “Door gezamenlijk in te kopen kunnen de leden biologische boodschappen kopen voor prijzen die gemiddeld 15 tot 25% lager liggen dan elders. De producten komen van boeren uit de buurt die we persoonlijk kennen of van een biologische groothandel. Daarmee is er ook een keus uit een groot assortiment van producten, zuivel, brood, vlees, groenten en fruit, kruidenierswaren. Alles van pasta tot pindakaas en van chips tot chocolade is te bestellen!” promoot tuinder Koos.

De Oorsprong bevindt zich aan de Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar. De webwinkel vind je op https://koosboertjens.eu/webwinkel/. Aanmelden kan door een mail te sturen aan koosboertjens@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden