‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een verantwoord feestje in Deventer


<p>Zo zag de vierdaagse er de afgelopen jaren vaak uit. Nu lopen kinderen met een speciale app hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. (foto archief)</p>

Zo zag de vierdaagse er de afgelopen jaren vaak uit. Nu lopen kinderen met een speciale app hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. (foto archief)

(Foto:)

‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een verantwoord feestje in Deventer

Deventer - Even leken de coronamaatregelen weer roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kunnen zij in Deventer hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof.

Stichting Avondvierdaagse Deventer organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Groot succes

KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst. Jammer genoeg konden wij daar toen niet aan deelnemen. Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kies je eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden

De Avond4daagse – Home Edition duurt van 29 maart t/m30 juni 2021. Deelname kost €6,50. Kijk voor meer informatie op: www.avond4daagse.nl. In de agenda kunnen deelnemers zoeken op plaats en zo inschrijven bij hun plaatselijkeAvond4daagse – Home Edition.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden