Actie ‘Ons huis staat in brand’ schrikt zaterdagmarkt op


Foto: Unknown

Actie ‘Ons huis staat in brand’ schrikt zaterdagmarkt op

Deventer - Extinction Rebellion hulde zaterdag de Waag op de Brink in rook tijdens een speech over de klimaatcrisis. De actie ‘Ons huis staat in brand’ wilde bezoekers van de zaterdagmarkt wijzen op de klimaatcrisis.

De naam Extinction Rebellion laat zich letterlijk vertalen als: opstand tegen uitsterving. Deelnemers aan XR zijn te vinden in alle lagen van de bevolking. Zij eisen van de overheid adequate maatregelen tegen de klimaat- en ecologische crisis, conform wat de wetenschap al decennia lang aangeeft. Ruim 1 miljoen plant- en diersoorten staan op het punt van uitsterven door toedoen van de mens. Ook onze eigen voedselvoorziening komt daarmee in direct gevaar. De klimaatcrisis draagt daar in belangrijke mate aan bij.

XR Deventer & omstreken is een van de veertig lokale afdelingen van XR Nederland. De beweging werd in oktober afgelopen jaar door dagblad Trouw op nummer 4 geplaatst in de jaarlijks verschijnende Duurzame 100 ranglijst.

Wie meer wil weten over Extinction Rebellion mailt naar: XRDeventer@protonmail.comof kijk op: www.facebook.com/XRDeventer of https://extinctionrebellion.nl/groep/deventer/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden