Paasactie voor ouderen door kinderen van IMC on Tour


<p>De leerlingen van IMC on Tour bij het Sint Jozef Verpleeghuis. Het paasei is een combinatie van de Nederlandse- en de Eritrese vlag.</p>

De leerlingen van IMC on Tour bij het Sint Jozef Verpleeghuis. Het paasei is een combinatie van de Nederlandse- en de Eritrese vlag.

(Foto: )

Paasactie voor ouderen door kinderen van IMC on Tour

Deventer- Woensdag overhandigden de nieuwkomers leerlingen van IMC on Tour Deventer vrolijke paasversiering aan de bewoners van het Sint Jozef Verpleeghuis.

De kinderen hadden vrolijke en kleurrijke paasversieringen gemaakt, die ze buiten voor de ramen, mochten ophangen. Door het raam was het een vrolijke ontmoeting tussen de leerlingen en de bewoners. De paaseieren waren onder andere versierd met de vlaggen van verschillende landen.

IMC on Tour biedt een programma op maat, buiten de reguliere schooltijden om, aan o.a. kinderen van vluchtelingen, statushouders en arbeidsmigranten. Middels gastlessen maken de leerlingen kennis met beroepsmogelijkheden én de Nederlandse maatschappij.

Omdat de leerlingen tijdens deze coronatijd helaas geen gastdocenten in de klas mogen ontvangen, gingen ze er dit keer zelf op uit. De Paasactie was daarmee een vrolijke en betekenisvolle afsluiting van het vak ‘Zorg en Welzijn,’ met als belangrijke boodschap om goed voor de mensen om je heen te zorgen.

Naast IMC on Tour, is ook IMC Basis actief in Deventer. Ook deze leerlingen krijgen wekelijks (gast)lessen van bevlogen professionals en leren op een ludieke wijze over verschillende beroepen en de Nederlandse maatschappij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden