Foto:

Inwoner Deventer zet collectief voor wandelcoaches op

Deventer - Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ (zie https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021). Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed, maar kom er maar eens op…

Op deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Eén van de 17 coaches is Rob van der Voort uit Deventer. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona

Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.”

Ervaren coach

Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Rob van der Voort. Hij is al tien jaar actief als coach en nog regelmatig verbaasd om te merken dat als mensen in beweging zijn ze ook in hun hoofd in beweging komen. “Een mooi voorbeeld is een vrouw die ik coach en moeite heeft om de volgende stap in haar loopbaan te zetten. Ze blokkeert ergens door. Bij een oefening waarbij ze een fysieke stap buiten koppelt aan een mentale stap, is voor haar opeens duidelijk wat haar tegenhoudt. Het is voor haar inzichtelijk en ze heeft nu de oplossing. Ze is in staat om de volgende stap in haar loopbaan te zetten.”

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op www.wandelcoaches.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden