<p>Op 19 maart 2021 won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met 5-1 van FC Dordrecht. Als invaller was Martijn Berden in de 70e minuut verantwoordelijk voor de vijfde Eagles-treffer. (Foto: Henny Meyerink)</p>

Op 19 maart 2021 won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met 5-1 van FC Dordrecht. Als invaller was Martijn Berden in de 70e minuut verantwoordelijk voor de vijfde Eagles-treffer. (Foto: Henny Meyerink)

(Foto: )

GAE-aanvaller Martijn Berden: ‘Speelminuten maken en ritme opbouwen’

Deventer - Op 22 augustus 2020 kreeg Martijn Berden al vroeg in het seizoen 2020/2021 te maken met een flinke tegenslag. De aanvaller blesseerde zich aan zijn knie in de oefenwedstrijd tegen FC Twente een moest meer dan een half jaar vanaf de zijlijn toekijken. Inmiddels is Berden volledig hersteld en helemaal terug.

Door: Bas Gotink

Martijn Berden kijkt terug op de revalidatieperiode die achter hem ligt en het vertrouwen dat hij ondanks zijn blessure voelde vanuit de club.

Minuten maken

“Na lang blessureleed ben ik eindelijk weer terug op de velden. Dat voelt goed! Ik maak nu bijna elke wedstrijd wel minuten en voel me steeds fitter. De manier om fitter te worden, is simpelweg door minuten te maken, zo bouw ik weer ritme op. Normaal gesproken kan je door oefenwedstrijden te spelen goed hersteld aansluiten bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Nu is het een kwestie van keihard trainen en er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team.”

Afwezig, maar toch betrokken

“Revalideren is niet de leukste tijd als profvoetballer, het is aardig frustrerend. Van tevoren ga je zo’n periode in met het idee: ‘Dit wordt een lange revalidatie en het gaat lastig worden.’ Er zijn tijdens zo’n revalidatieperiode momenten die voelen als een tegenslag.

‘Ondanks mijn blessure werd ik volledig bij het team betrokken’

Vaak was het bijvoorbeeld onduidelijk hoe lang mijn herstel nog zou duren. Het veranderde continu en dat is nooit fijn. Of dan kreeg ik een nieuwe arts die wat anders zei dan de vorige. Toch ben ik altijd positief gebleven. Bovendien heeft het me enorm geholpen dat ik ook tijdens mijn revalidatie heel erg betrokken werd bij het team. Ik was vaak op de club te vinden en de jongens én de staf zorgden ervoor dat ik gewoon voor honderd procent bij het team hoorde. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik geen onderdeel uitmaakte van de groep. Dat is wel iets moois.”

Vertrouwen krijgen

“Het was fijn om te horen dat de optie in mijn contract is gelicht voor nog een jaar bij Go Ahead Eagles. Er is vertrouwen en waardering uitgesproken in mijn kwaliteiten, ondanks mijn blessure. Ik ben daar dankbaar voor en ik wil dat vertrouwen zoveel en zo snel mogelijk uitbetalen. Dit seizoen moet namelijk eerst nog worden uitgespeeld en het kan nog een spannend slot worden.

Ik heb het geloof dat we met dit team iets moois kunnen neerzetten, dat hebben we in ons. We zijn een collectief, een hecht collectief. De manier van werken van de staf en van de spelers is erg professioneel. We hebben persoonlijkheden in ons team die bij elkaar passen. We zitten allemaal op één lijn en hebben dezelfde intentie, namelijk: keihard werken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden