Stichting Oud Deventer brengt nieuw boek uit


omslag van het boek
omslag van het boek (Foto: Peter Dekker)

Stichting Oud Deventer brengt nieuw boek uit

Deventer - Met de publicatie van het boek Licht, lucht en ruimte in Deventer. Wederopbouwarchitectuur 1945 - 1963 wil de Stichting Oud Deventer de aandacht vestigen op het belang van nieuwe architectuur en stedenbouwkundige projecten uit de wederopbouwperiode.

Het boek laat zien hoe in Deventer landelijke ontwikkelingen en tendensen hun beslag kregen: de koortsachtige bouwactiviteit, de doorzonwoningen, de eerste flats, het ideaal dat de burgers zich zouden kunnen ontplooien in een wijk met voldoende groen en voorzieningen als winkels en scholen.

In deze uitgave worden gebouwen en stedelijke ensembles uit de wederopbouwperiode gepresenteerd die bescherming verdienen.Het boek biedt volop kijk- en leesplezier voor iedereen die geïnteresseerd is in de (her)waardering van wederopbouwarchitectuur, die mede bepalend is voor het aanzicht van Deventer.

Redactie: Peter Dekker, Ria de Oude-de Wolf, Coraline Vester en Herman Vrielink.

Fotografie: Erwin Zijlstra e.a.

ISBN 9789079701575

Het boek is te verkrijgen bij de plaatselijke boekhandel en bij het secretariaat van de Stichting Oud Deventer (secretariaat@oud-deventer.nl, tel 0570 623139). Prijs € 17,50 (excl. verzendkosten).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden