Burgerhaven in derde weekend april open met pilot ‘Testen voor toegang’


<p>Spinvis</p>

Spinvis

(Foto: Roeltje van de Sande Bakhuijzen)

Burgerhaven in derde weekend april open met pilot ‘Testen voor toegang’

Deventer - Tussen 9 en 30 april vinden in de cultuursector zogenaamde pilots plaats om ervaringen op te doen met een (snel)testinfrastructuur. Burgerhaven is aangewezen als locatie die mee mag doen aan de landelijke pilots en de concerten van Wende, DeWolff en Spinvis zijn hiervoor geselecteerd.

Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken. Het Burgerweeshuis is dan ook heel blij om aan dit onderzoek te mogen meewerken en daarbij de nieuwe locatie Burgerhaven voor het eerst te kunnen gebruiken voor Wende (22 april), DeWolff (23 april) en Spinvis (24 april).

Na maandenlang de agenda leeg te vegen en concerten te verplaatsen kan het Burgerweeshuis in het kader van de landelijke pilot ‘Testen voor Toegang’ eindelijk programma door laten gaan in de Burgerhaven in een veilige setting en met in achtneming van het corona protocol.

De shows in Burgerhaven zijn seated. Er staan vaste, luxe, bioscoopstoelen in het pand en bezoekers kunnen vanaf hun plek met hun telefoon een drankje bestellen. Zo hoeven ze zo min mogelijk te lopen. Bezoekers zijn in het kader van de pilot verplicht om zich kort voor het concert te laten testen en hebben alleen toegang met een negatieve testuitslag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden