‘Bang Voor Hiphop’ bespreekt grote thema’s

‘Bang Voor Hiphop’ bespreekt grote thema’s

Deventer - Bang voor Hiphop maakt deel uit van het programma Bang Voor Kunst. Tijdens Bang voor Hiphop gaat men het gesprek aan over de verhouding tussen hiphop en politiek. De komst van hiphop, en subgenres als drillrap, naar Nederland heeft angstaanjagende taferelen als gevolg, online en offline. Zorgt drillmuziek voor geweld, of is het andersom? En moeten justitie of de politiek hier iets mee? Dit zijn de vragen die je kan verwachten tijdens de podcast en het panelgesprek met onder andere industrie-professionals Angelo Bromet (Melkweg), Natascha Slagtand (aka Tasha’s World), en Rico (Rico & Sticks).

In het kader van Overijssel Viert Vrijheid presenteren Kunstenlab, De Nieuwe Oost pop en De Perifeer Bang Voor Kunst: een divers programma over de interactie tussen kunst en politiek. Vanaf 5 april t/m 3 juni kunnen geïnteresseerden genieten van diverse discussies over wie er bepaalt of kunst een politieke lading heeft, welke politieke grenzen de kunst verkent, en waarom kunst aan banden gelegd moet worden. Door middel van een tentoonstelling, lezingen, een panelgesprek, een concert en een serie podcasts worden de grote thema’s aangesneden.

Podcast woensdag 6 mei - online

Op woensdag 6 mei; de Dag van het Vrije Woord, wordt er via De Nieuwe Oost | pop de derde en laatste podcast uitgezonden van de Bang Voor Kunst podcast serie. In de aflevering wordt besproken of en hoe politiek hiphop de mond probeert te snoeren en of hier recht in te vinden is.

Panelgesprek woensdag 19 mei - Burgerweeshuis

Samen met hosts Stijn Schuurman en Dennis Platvoet wordt op woensdag 19 mei om 20:00 vanuit het Burgerweeshuis tijdens een panel onder andere de rechterlijke macht van hiphop besproken. Te gast zijn Angelo Bromet, boeker en talentontwikkelaar bij Melkweg; Natascha Slagtand aka Tasha’s World, mede-oprichter van House of Knowledge; en Zwolse rapper en jongerenwerker Rico, ook bekend van Opgezwolle en Rico & Sticks. Het panelgesprek in Burgerweeshuis zal fysiek of online doorgaan en aangepast worden aan de corona-maatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden