Engel en Bengel viert Bevrijdingsdag met Amnesty-actie

Deventer - Inmiddels 76 jaar geleden werden we bevrijd. Bevrijd van de Tweede Wereldoorlog waarin we werden losgemaakt van de gruwelijke mensenrechtenschending.

Op 5 mi staan we samen stil bij onze grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Het zijn mensenrechten die onze menselijke waardigheid zullen beschermen. Vorig jaar zou de viering in teken staan van een ’75-jarig jubileum vrijheid’. Door de corona pandemie is dit natuurlijk afgelast.

Hans Buitenhuis van Engel en Bengel, restaurant op de Brink Deventer. “Ik vind het belangrijk om de Nederlandse vlag aan mijn gevel te bevestigen en de vrijheid te vieren. Ik plaats deze op 5 mei bij zonsopgang en haal deze pas weg wanneer de zon op mijn terras verdwijnt”.

Op 5 mei 2021 komt Engel en Bengel in actie. Bij elke 20 euro die er besteed wordt in het restaurant gaat er 2 euro naar Amnesty International.“Samen strijden we voor mensenrechten”. Het restaurant is geopend van 12.00 tot 18.00 en viert graag samen deze bevrijding op gepaste afstand uiteraard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden