<p>Isac Lidberg: &#39;Wat me opvalt is dat Go Ahead Eagles met veel druk naar voren speelt en op die manier de nodige kansen weet te cre&euml;ren.&#39; (Foto: Gefle IF | Nils Westberg L&ouml;fgren)</p>

Isac Lidberg: 'Wat me opvalt is dat Go Ahead Eagles met veel druk naar voren speelt en op die manier de nodige kansen weet te creëren.' (Foto: Gefle IF | Nils Westberg Löfgren)

(Foto: )

Zweed Isac Lidberg eerste nieuwe gezicht Eagles-selectie

Deventer - Het eerste nieuwe gezicht in de Eagles-selectie voor seizoen 2021/2022 komt uit Zweden. Isac Lidberg (22) maakt met ingang van aankomende zomer de overstap van Gefle IF naar Go Ahead Eagles, waar hij een contract tekent voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Isac Lidberg groeide op in de Zweedse hoofdstad Stockholm en doorliep de jeugdopleiding van Hammarby IF. Daar maakte hij in 2015 op 16-jarige leeftijd zijn officiële debuut in het eerste elftal. In de jaren die volgden, ontwikkelde Lidberg zich tot een regelmatig scorende spits, die ook voor de Zweedse nationale jeugdteams veelvuldig het net wist te vinden. “Aan die teams bewaar ik fantastische herinneringen. We speelden met zoveel plezier samen”, aldus Lidberg.

‘Kan bijna niet wachten om naar Deventer te komen’

Sinds begin 2020 speelt Lidberg op het derde Zweedse voetbalniveau voor Gefle IF. Hij scoorde vorig jaar 19 keer in 25 wedstrijden. Over een paar maanden verplaatst zijn werkveld zich naar Deventer.

Lidberg: “Ik kreeg een zeer positieve indruk van de club in de gesprekken die ik met Paul Bosvelt voerde. De manier waarop Go Ahead Eagles graag wil voetballen, spreekt me aan. Ja, ik had al eens eerder van Go Ahead Eagles gehoord, aangezien Adrian Edqvist er vorig seizoen heeft gespeeld. Ik ken Adrian persoonlijk niet heel goed, maar we hebben wel gemeenschappelijke vrienden.”

Andere voetbalcultuur

In Nederland wil Isac Lidberg zich laten zien in een andere voetbalcultuur. “Het is voor mij nog moeilijk om te zeggen wat het verschil is tussen het Nederlandse en Zweedse voetbal. Wat me wel opvalt is dat Go Ahead Eagles met veel druk naar voren speelt en op die manier de nodige kansen weet te creëren.”

Echte spits

Kansen die Lidberg in het seizoen 2021/2022 veelvuldig hoopt af te maken. “Ik houd ervan om ineens achter de defensie van de tegenstander op te duiken en doelpunten te maken. Wat dat betreft ben ik een echte spits: doelgericht en altijd op zoek naar de kortste weg richting goal. Aankomend seizoen wil ik Go Ahead Eagles helpen door doelpunten voor het elftal te maken. Ik kan bijna niet wachten om in de zomer naar Deventer te komen.”

Fysiek sterk aanspeelpunt

De ambitie van de Zweedse spits om zich te bewijzen in Deventer, leidt tot tevredenheid bij Paul Bosvelt. “Isac is een fysiek sterke en technisch vaardige voetballer”, geeft de technisch manager aan. “Het is een spits die prima als aanspeelpunt kan fungeren. Daarnaast kan hij met zijn snelheid ook gevaarlijk zijn als hij ruimte voor zich heeft. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om de overstap naar Go Ahead Eagles te maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden