<p>Tijdens het duel met Helmond Sport (5-1 winst) speelde Go Ahead Eagles in een speciaal retrotenue. (Foto: Erik Pasman)</p>

Tijdens het duel met Helmond Sport (5-1 winst) speelde Go Ahead Eagles in een speciaal retrotenue. (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Viering 100 jaar Vetkampstraat: GE-WEL-DIG!

Deventer - Het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend was afgelopen weekend een groot succes. Niet alleen in Deventer, maar in heel Nederland. Het begon allemaal vrijdagavond met de eerste aflevering van ‘Home of Eus III’. Hierin betrad Özcan Akyol de coronabubbel van Go Ahead Eagles en maakte hij digitaal kennis met de nieuwe spits van de club (zie artikel boven).

De zaterdag en zondag stonden volledig in het teken van 100 jaar Vetkampstraat. Zaterdag ging een rood-geel leger aan Eagles-ambassadeurs hoogstpersoonlijk langs bij 4.000 seizoenkaarthouders met een 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakket. Het leidde tot een stortvloed aan positieve en bemoedigende reacties die één ding eens te meer duidelijk maakten: Go Ahead Eagles leeft, in heel Nederland!

Zondag 2 mei ging het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend ‘gewoon’ verder met speciale activiteiten rond de jubileumwedstrijd Go Ahead Eagles – Helmond Sport. De spelers van Go Ahead Eagles traden tegen de Helmonders aan in een prachtig retrotenue, dat gebaseerd was op het tenue dat gedragen werd tijdens de eerste wedstrijd aan de Vetkampstraat in 1920.

De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door Ron König, burgemeester van de gemeente Deventer. Hij trad daarmee in de voetsporen van burgemeester Van Humalda van Eysinga, die op 2 mei 1920 de aftrap verrichtte voor de allereerste wedstrijd op de huidige speellocatie: Go-Ahead – VOC.

Voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles – Helmond Sport was er een speciale 100 jaar Vetkampstraat Vooruitblik Show. In deze extra lange voorbeschouwing werd met diverse prominenten van Go Ahead (Eagles) een tijdreis door ‘100 jaar Vetkampstraat’ gemaakt. Deze uitzending is terug te kijken op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles wil iedereen - van seizoenkaarthouders die verlengd/besteld hebben tot vrijwilligers die wedstrijdpakketten hebben bezorgd - bedanken voor een succesvol én onvergetelijk 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden