Samen lopen en veerkracht opdoen. Loop je lichter!

Deventer - Loop Je Lichter is weer begonnen Weer samen lopen en veerkracht opdoen Een paar maanden moest iedereen het zelf doen: de kracht vinden om door te gaan, het bewegen om je lichaam fit en geest leeg te maken.

Misschien ook wel het omgaan met de stress, de somberheid, met de angstige gevoelens. Nu kan dat weer samen: de hardloopgroep Loop Je Lichter is weer begonnen. Men kan zich weer aanmelden en meedoen. De trainers maken een loop-schema voor iedereen, zodat men kan starten op het eigen niveau, rekening houdend met de conditie.

Zo kan men het plezier in het lopen en bewegen weer gaan ervaren. Deelnemers geven aan dat de looptraining ze helpt om in beweging te komen, zowel van lichaam als van geest. Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij hardlopen. Regelmatig hardlopen heeft een positieve invloed op stressbestendigheid, het vermindert gevoelens van spanning en angst, geeft (meer) zelfvertrouwen en verbetert de kwaliteit van slapen.

Door de invloed van de endorfine die vrijkomt is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Daarnaast is het lopen met andere, een goede stimulans en prettig ter ondersteuning bij somberheid, burn-out of bij stressklachten. Goede begeleiding is aanwezig, in opbouw, gebruik van spieren en omgaan met eigen grenzen.

De trainers van Atletiek Vereniging Daventria besteden aandacht aan de opbouw van de conditie en geven looptraining. Zo kan iedereen meedoen, en is er een passende opbouw. De training sluit aan bij de persoonlijke mogelijkheden. Er is geen doel behalve lekker in beweging zijn.

Men kan vier keer kosteloos meedoen. Loop je lichter is een samenwerking tussen AV Daventria 1906 en Impluz- preventie ggz. Voor informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Impluz. Per mail info@impluz.nl of telefonisch: 0570 – 604900. Zie ook: www.impluz.nl/cursussen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden