Virtuele Vrijdenkers Meeting op zondag 16 mei

Deventer - De Virtuele Vrijdenkers Meeting (VVM) is de opvolger van de fysieke maandelijkse Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer.

Op zondagmiddag 16 mei om 14 uur zal Floris van den Berg (milieufilosoof en atheïst) een betoog houden over de gevolgen van identiteitspolitiek op de samenleving. Woke voor dummies De inquisitie van cancel culture

Wat mogen we tegenwoordig nog wel vinden, zeggen en schrijven? De woke-heksenjacht van het leger van Social Justice Warriors (SJW) zorgt ervoor dat als je niet voldoet aan hun zogenaamde correcte identiteitspolitiek gecanceld moet worden. Floris van den Berg neemt je mee in de wereld van de postmoderne verkettering. Het is verwonderlijk op welke wijze instituten/organisatie hierin meegaan en zo de intolerantie tot norm verheffen.

De strijd voor het vrije gedachte en het vrije woord is van belang om te voorkomen dat een niet welgevallige mening of opvatting van wordt weggekeken. Als voorproefje op zijn betoog delen we hierbij zijn Liberalis artikel van 10 april ’21:
https://www.liberales.be/teksten/2021/4/10/over-de-opkomst-van-de-cancel-culture-floris-van-den-berg

Op de maandelijkse Virtuele Vrijdenkers Meeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen. Iedereen is welkom om virtueel aanwezig te zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden