Open Dag Florae op 22 mei

Twello - Op zaterdag 22 mei is het Open Dag bij Florae aan de Vermeersweg in Twello. De dag staat in het teken van eetbare wilde planten en wat je daar allemaal mee kunt doen.

Florae Renderend Landschap is het bedrijf van Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen. Na de verkoop van Hof van Twello ontwikkelden ze hun specialiteit verder in hun meer dan 3 ha grote tuin en bos bij hun huis aan de Vermeersweg. In de tuin zie je tal van voorbeelden van eetbare wilde planten. Op de Open dag maak je hier kennis mee, kun je ze eten als gerecht, drinken als luxe wilde thee of als koffievervanger. Op de dag wordt een kleine maar heerlijke veganistische kaart gevoerd. Ook zijn er zaden en planten te koop om toe te passen in je eigen tuin of balkon. Onlangs verscheen Laurettes ‘Basisboek eetbare wilde bladgroenten’ welke die dag te koop zal zijn.

De dag begint om 11 uur met om 12.00 en 15.00 uur een rondleiding door Laurette over eetbare wilde planten. Om 14.00 uur neemt Gert Jan je mee op een excursie rondom het thema Renderend Landschap: hoe kun je geld verdienen met biodiversiteit en een mooi landschap? Aanmelden voor de dag kan via www.florae.nu of middels een e-mail naar Laurette@florae.nu. De toegang is gratis. Bij regen zit men in de prachtige antieke druivenserre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden