Promotie voor GA Eagles.
Promotie voor GA Eagles. (Foto: Martijn Kraan)

Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie na zinderende ontknoping

Rotterdam - Go Ahead Eagles heeft op de slotdag van de competitie verrassend promotie naar de Eredivisie bewerkstelligd. De ploeg van Kees van Wonderen deed zelf wat het moest doen door te winnen in Rotterdam van Excelsior: 0-1.

Go Ahead was daarna afhankelijk van De Graafschap. De Doetinchemmers speelden thuis tegen Helmond Sport en verdedigden een voorsprong van twee punten.

De avond kende een bizar verloop. Door een wolkbreuk in de Achterhoek kwam het veld op de Vijverberg blank te staan en werd de wedstrijd van De Graafschap ruim een uur stilgelegd.

Go Ahead Eagles speelde ondertussen wel zijn wedstrijd tegen Excelsior. Dankzij een treffer van Bas Kuipers en opnieuw een clean sheet van Jay Gorter deden de rood-gelen (die in het paars speelden) wat het moest doen. Na afloop moesten spelers en technische staf toekijken op het grote scherm van het stadion van Excelsior hoe De Graafschap het ervan bracht. De Doetinchemmers, die vrijwel het hele seizoen bij de eerste twee stonden, bezweek onder de druk en bleven steken op 0-0.

De promotie zorgde voor doldrieste vreugdetaferelen bij de Eagles. Het zal nog lang onrustig blijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden