<p>Voorzichtig aan probeert Euterpe weer vooruit te kijken<strong>. &quot;</strong>Onze dromen zijn niet revolutionair. We willen gewoon graag weer samen zingen!&quot;</p>

Voorzichtig aan probeert Euterpe weer vooruit te kijken. "Onze dromen zijn niet revolutionair. We willen gewoon graag weer samen zingen!"

(Foto: )

Lang leve de vereniging! Toonkunstkoor Euterpe

Deventer - Deventer koren, muziekverenigingen, theater- en dansgroepen in coronatijd. Hoe houden ze zich staande en zijn er alweer plannen? Kunstcircuit Deventer laat wekelijks een vereniging aan het woord. Deze week: Toonkunstkoor Euterpe

Samen zingen is de kern van elk koor. Iets wat de afgelopen maanden simpelweg onmogelijk was en dat heeft er best ingehakt bij de leden van deze bijzondere vereniging. “Het is gewoon één van de fijnste dingen die je kunt doen. Lekker zingen met z’n allen is op zichzelf al leuk, maar wanneer je merkt dat je eigen stem opgaat in het geheel en daaruit gezamenlijk een prachtig geluid ontstaat, wordt het soms magisch: zijn wij dit? En verder missen we ook gewoon de gezelligheid, de wekelijkse kooravond”, zo laat een woordvoerder weten.

“Toen we in maart vorig jaar niet meer konden zingen dachten we, zoals velen, dat het maar voor even zou zijn. We bleven in contact via nieuwsbrieven waarin ook steeds een koorlid vertelde over haar/zijn eigen muzikale geschiedenis. De zomerborrel hielden we in het plantsoen op de Worp; dat kon gelukkig weer wel. Na de zomer zijn we begonnen met halve koren. Soms zongen twee stemgroepen samen en soms twee kamerkoren. Dat beviel heel goed. Maar toen ook dat niet meer kon, waren we aanvankelijk onthand omdat onze dirigent niet zo digitaal was ingesteld. Gelukkig vonden we iemand die daar wèl van is en nu wekelijks met ons zoomt.”

Voorzichtig aan probeert Euterpe weer vooruit te kijken. “Onze dromen zijn niet revolutionair. We willen gewoon graag weer samen zingen! We hopen straks als een vitaal koor uit deze toestand tevoorschijn te komen. En dat we de mooie stukken van Dvorak, Cherubini en Brahms, die nu al anderhalf jaar op ons liggen te wachten, eindelijk kunnen uitvoeren. Er zijn plannen voor een online-optreden binnenkort, maar echt live blijft vooralsnog afwachten. Wel hebben we voor 14 november de Lebuïnuskerk besproken en wie weet is er ook al eerder wat kleiners mogelijk. We zien er in ieder geval naar uit!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden