<p>Joris Kramer wordt voor &eacute;&eacute;n seizoen gehuurd van AZ: &#39;Ik kijk er enorm naar uit om weer voor supporters te spelen en hun passie in het stadion te voelen.&#39; (Foto: Erik Pasman)</p>

Joris Kramer wordt voor één seizoen gehuurd van AZ: 'Ik kijk er enorm naar uit om weer voor supporters te spelen en hun passie in het stadion te voelen.' (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Joris Kramer: ‘Lijn van stabiel voetbal kan verschil maken’

Deventer - In het kielzog van Ragnar Oratmangoen maakt opnieuw een speler van SC Cambuur de overstap naar Go Ahead Eagles. Joris Kramer (24), afgelopen seizoen op huurbasis actief in Leeuwarden, wordt voor één seizoen gehuurd van AZ.

Joris Kramer doorliep sinds 2009 de jeugdopleiding van AZ, waarna hij in het betaalde voetbal actief was voor FC Dordrecht (2016/2017), Jong AZ (2017-2019), AZ (2019/2020) en SC Cambuur (2020/2021). Met het doel om een belangrijke speler te worden in het spelconcept van Go Ahead Eagles, komt Joris Kramer vol ambities naar Deventer. “Ik was vorig seizoen eigenlijk best wel onder de indruk van de manier van spelen van Go Ahead Eagles”, vertelt Kramer. “De organisatie binnen het team was goed en de spelers wisten precies wat ze van elkaar konden verwachten in het veld. Er was een duidelijk plan, mooi om te zien.”

‘Er wordt ook veel aandacht geschonken aan de verdedigers’

Naast de georganiseerde manier van spelen maakten ook de verdedigende statistieken van Go Ahead Eagles indruk op Kramer. “Dat Go Ahead Eagles afgelopen seizoen in 25 competitiewedstrijden achterin ‘de nul’ hield, zegt wel iets. Voor mij is het een signaal dat er bij de club ook veel aandacht aan de verdedigers wordt geschonken. Daar hoop ook ik komend seizoen persoonlijk mijn voordeel uit te halen. Al is goed verdedigen iets wat je met het hele team doet.”

Passie in stadion

Joris Kramer kan worden omschreven als een voetballende verdediger met een goede pass in de benen, die verdedigend sterk in de duels is. “Daarnaast probeer ik altijd te voorkomen dat het team onnodige meters maakt door alles goed neer te zetten. Ik kijk er enorm naar uit om weer voor supporters te spelen en hun passie in het stadion te voelen”, vervolgt Kramer. “Als het een keer minder gaat, kunnen de supporters van Go Ahead Eagles nét voor die extra steun zorgen die het team nodig heeft. En als het goed gaat, zorgt de passie van de supporters voor extra vreugde op het veld. Ik heb met Jong AZ één keer eerder in een volle Adelaarshorst gespeeld. Vanwege de sfeer was dat voor mij destijds in de Keuken Kampioen Divisie echt wel een van de leukste wedstrijden om naar uit te kijken.”

Volgend seizoen is echter de Eredivisie het podium voor Kramer, die op 18 augustus 2019 als invaller één Eredivisieduel voor AZ speelde. “Mijn voornaamste doel is om bij Go Ahead Eagles in de Eredivisie de lijn van stabiel voetbal door te trekken die vorig seizoen is ingezet. Die stabiliteit zag je duidelijk terugkomen in de laatste duels in de Keuken Kampioen Divisie; er was een plan en er was duidelijkheid. Dat zijn aspecten die we ook nodig hebben in de Eredivisie om uiteindelijk het verschil te maken ten opzichte van onze concurrenten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden