<p>Bas Kuipers, maker van het &#39;promotiedoelpunt&#39;, en Andries Noppert hebben hun contracten verlengd. (Foto: Erik Pasman)</p>

Bas Kuipers, maker van het 'promotiedoelpunt', en Andries Noppert hebben hun contracten verlengd. (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

Dubbelslag: Kuipers en Noppert verlengen contract bij Go Ahead Eagles

Deventer - Mooi contractnieuws uit de Vetkampstraat! Go Ahead Eagles heeft de verbintenis van zowel linksback Bas Kuipers als doelman Andries Noppert verlengd.

Het contract van Bas Kuipers is opengebroken en met twee jaar verlengd. Dit betekent dat de linksback tot medio 2024 vastligt in De Adelaarshorst. Andries Noppert blijft ook aankomend seizoen doelman van Go Ahead Eagles. De 27-jarige keeper verlengde zijn verbintenis met de club met één jaar.

“Bas Kuipers was natuurlijk afgelopen seizoen een van de absolute sterkhouders van het elftal”, vertelt technisch manager Paul Bosvelt. “Met als kers op de taart zijn winnende goal tegen Excelsior. We zijn met elkaar gaan praten over contractverlenging vanuit het goede gevoel dat er aan beide kanten is. Nog voor de promotie waren we er eigenlijk al bijna helemaal uit, dat zegt iets over dat gevoel.”

De linksback is niet de eerste speler die de afgelopen tijd voor langere tijd wordt vastgelegd. Bosvelt: “We hebben vaker de ambitie uitgesproken bepalende spelers langer aan ons te willen binden. Ook wat dat betreft is het heel mooi dat we overeenstemming hebben bereikt voor een contract tot medio 2024.” Bas Kuipers reageert in de nieuwe aflevering van Home of Eus (zie bovenstaand kader) op zijn contractverlenging.

‘Onderdeel van groepsproces’

Ook Andries Noppert blijft langer in Deventer. “Veel van mijn keuzes maak ik op basis van gevoel”, vertelt de doelman over zijn contractverlenging. “Het vertrouwen van stafleden en mensen bij de club voelt voor mij gewoon heel goed. Ik ben op mijn plek bij Go Ahead Eagles en geloof in de plannen en ideeën van de club.” Als keeper onderdeel uitmaken van het groepsproces was in januari het voornaamste doel van Noppert bij zijn komst naar Go Ahead Eagles. “Samen wedstrijdmomenten en trainingen beleven, onderling lol hebben in de kleedkamer, samen dingen ondernemen. Daarnaast was de promotie naar de Eredivisie uiteraard een ongelooflijk mooie ervaring, waar we met z’n allen hard voor hebben gewerkt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden