Foto:

Open dag zelfoogsttuin De Overkant

Deventer - De zelfoogsttuin is gevestigd op het land van zorgboerderij Sterrenland langs de Meermuidenseweg in Twello vlak langs de IJssel. 

Hier is de familie Margry al in 1979 begonnen met de teelt van biologische groenten. Sinds 2020 worden de groenten door tuinders Laurens van Zwol en Sander Bakkenist geteeld en verzorgd . Dit voorjaar is de tuinderij verzelfstandigd en voortgezet onder de naam Biologische Tuinderij de Overkant.

Nieuw op de tuinderij is de mogelijkheid tot zelfoogst. Onze tuinderij bied je vanaf dit voorjaar de mogelijkheid om zelf wekelijks je groenten te oogsten. Vanaf half mei tot in november kun je je dagelijkse groenten zelf oogsten van het land. Een beetje zoals een moestuin, maar dan zonder de noodzakelijke dagelijkse zorg. Tuinders Laurens en Sander dragen zorg voor het zaaien, planten, verzorging van de gewassen en het onderhoud van de tuin. Jij hoeft alleen te oogsten. Maar helpen mag natuurlijk altijd! Wekelijks kun je gemiddeld 5 verschillende groenten oogsten. De tuinders zorgen voor voldoende variëteit en maken een weeklijst met beschikbare hoeveelheid per groente. Daarnaast kunnen verse kruiden en bloemen worden geplukt. Elk seizoen brengt zijn eigen soorten rijkdom, en ook in de groenten die je eet zul je de seizoenen ervaren.

We telen biologisch. Dat betekent werken met wat moeder natuur geeft, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Met veel aandacht voor het voeden en beheren bodem en ruimte laten voor biodiversiteit. En omdat jij het lokaal consumeert blijft de keten lekker kort en dat scheelt een hoop reiskilometers en CO2 uitstoot.

We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen op zaterdag 12 juni van 14:00 – 16:00 uur. Je kunt rondkijken bij de groenten op de tuin, de tuinders geven een rondleiding en je kunt het voor een keer proefplukken. Inschrijven voor de zelfoogst kan ook. Daarnaast is er een demonstratie in het bereiden van een lekker hapje met de vers geoogste produkten van de tuin door Cathy en vertelt onze imker Annette alles over de bijenkasten. We zijn gevestigd op het terrein van zorgboerderij Sterrenland. Tom en Toos Margry laten je graag zien wat je op Sterrenland nog meer kan beleven. Kom proeven en ervaren. Er wordt gezorgd voor wat drinken. Deelname is kosteloos. Je kunt gewoon langskomen maar het liefst laat je even weten dat je komt, dan weten we waar we op kunnen rekenen.

Locatie: op het terrein van Sterrenland, meermuidenseweg 19b, Twello. De tuin is gelegen langs de weg, waar je moet zijn staat aangegeven bij aankomst. Meer informatie vind je op www.tuinderijoverkant.nl

Zelfoogsttuin De Overkant opent deuren op zaterdag 12 juni 14:00 – 16:00uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden