Familie Winterman met koe Trees 218
Familie Winterman met koe Trees 218 (Foto: C. Winterman)

Verse melk van Twellose koe

Twello - Melk vers van de koe, eieren direct van de kip en heerlijk boerderij-ijs. Op zaterdag 12 juni opent ‘Erve Trees’, een onbemand boerderijwinkeltje aan Achter ’t Holthuis 3 te Twello.

De winkel is een nieuwe tak van het melkveebedrijf van familie Winterman, op dezelfde locatie. ‘Erve Trees’ is vernoemd naar koe Trees 218. Dat is de naam van de eerste koe die het bedrijf ging melken bij de herstart van het melkveebedrijf in 2011. Trees 218 is nog altijd te vinden in de stal en heeft inmiddels al elf kalfjes op de wereld gezet. Dat geeft aan dat ze een duurzame koe is. Bovendien is het de lievelingskoe van de familie Winterman. Trees is daarnaast een koeiennaam die al een aantal generaties voorkomt op dit melkveebedrijf. Melkveebedrijf Winterman is een kleinschalig bedrijf met zo’n 65 koeien met bijbehorend jongvee. Dagelijks wordt gewerkt aan een zo gezond mogelijke veestapel. Elke koe heeft in de stal een ligplaats, er hangt een massageborstel en bij hoge temperaturen kunnen de koeien verkoeling zoeken onder een grote ventilator. Op het bedrijf is extra aandacht voor weidevogels en op het land wordt geen glyfosaat gebruikt. Binnenkort worden bijenkasten geplaatst en de honing die dit zal opleveren wordt natuurlijk óók bij ‘Erve Trees’ verkocht.

Vanaf het voorjaar zijn de koeien overdag in de wei te vinden en pas in het late najaar staat het vee op stal voor de winterperiode. In de nieuwe boerderijwinkel is een tap te vinden waar klanten zélf verse melk kunnen tappen. De melk komt rechtstreeks van de koeien op de boerderij. Glazen flessen voor de melktap zijn te koop, maar u kunt ook zelf een fles meenemen. Het melktappen gaat erg gemakkelijk. Betaal contactloos of werp gepast geld in de melktap, houd de fles onder de tap en druk op de startknop en daar komt de meest verse melk die u kunt krijgen. Bent u uitgetapt, dan reinigt het uitgiftepunt van de tap zich automatisch: wél zo hygiënisch! Ook zijn in de winkel verse eieren te koop van de vrije uitloop kippen die op het bedrijf worden gehouden. Klanten kunnen gebruik maken van een prachtig zitje bij de boederijwinkel, met uitzicht op de weilanden. De veestapel bestaat uit een bont gezelschap met verschillende rassen. Maar dat is niet alles.

Producten van Molen ‘De Ooievaar’ in Terwolde zijn ook te koop, waarmee u in een handomdraai de heerlijkste cakes, broden en pannenkoeken bakt. Zin in een lekker ijsje? Het ambachtelijke boerenijs van ‘De Rosahoeve’ in Raalte is verkrijgbaar. Landgoedkaas van Melkveebedrijf Welgelegen en cranberry-producten en vruchtensappen van ‘De Kolke’ in Voorst kunt u ook bij ‘Erve Trees’ vinden. Hiermee is voor eigenaren Arjan & Chantal Winterman het assortiment nog niet compleet: de komende tijd zullen meer producten uit de streek in het winkeltje verschijnen. Betalen van producten gaat heel eenvoudig door met een smartphone de QR-code te scannen die in de winkel te vinden is. Ook is het mogelijk om contant te betalen. Het winkeltje is zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden