<p>OP = OP! Deze unieke Eagles Regenton kost slechts € 44,99 bij Intratuin Deventer (inclusief twee wedstrijdtickets en Intratuin-kortingsbon). (Foto: Rocketboys)</p>

OP = OP! Deze unieke Eagles Regenton kost slechts € 44,99 bij Intratuin Deventer (inclusief twee wedstrijdtickets en Intratuin-kortingsbon). (Foto: Rocketboys)

(Foto:)

Scoor nu jouw Eagles Regenton bij Intratuin Deventer!

Deventer - Op 17 april is een bijzondere actie gestart. Supporters van Go Ahead Eagles kunnen sinds die dag bij Intratuin Deventer met maar liefst zeventig euro korting een exclusieve regenton met het Eagles-logo aanschaffen. En het mooie is: bij de aankoop van een Eagles Regenton ontvang je ook nog eens twee gratis wedstrijdtickets en een kortingsbon voor planten! Inmiddels zijn 150 van de 250 regentonnen verkocht.

De flinke korting op de Eagles-regenton is mogelijk door een unieke samenwerking tussen Go Ahead Eagles, gemeente Deventer, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Intratuin Deventer. Supporters dienen er wel snel bij te zijn, want er zijn nog maar 100 tonnen beschikbaar.


Go Ahead Eagles past zich al jaren aan het veranderende klimaat aan. De club voert het schone regenwater niet meer af via het riool, maar laat het regenwater van de daken en de parkeerplaats in de grond zakken. Algemeen directeur Jan Willem van Dop: “De Go Ahead Eagles Regenton dient een goed doel. Daarom geeft de club per regenton ook een tegoedbon voor twee wedstrijdtickets. Daarmee kun je met twee personen gratis naar een geselecteerde wedstrijd van Go Ahead Eagles.”

Klimaatverandering 

We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien, droogte en hitte. Door de Eagles Regenton aan te sluiten, help je mee om bij een plensbui overbelasting van het riool te voorkomen en heb je water voor je planten bij droog weer. Het aansluiten van de regenton helpt om te gaan met de klimaatveranderingen.


De samenwerking tussen voetbalclub, ondernemer, gemeente en waterschap is bijzonder. Intratuin heeft gezorgd voor het logo en geeft extra korting op de regenton zelf. Bij de regenton zit ook een kortingsbon voor planten. “Dat stimuleert de fans misschien ook om wat tegels te vervangen voor groen, wat verkoeling oplevert tijdens de warme dagen”, vertelt vestigingsmanager Twan Jongbloets.

Wethouder Frits Rorink: “Je moet er toch niet aan denken dat de grasmat van Go Ahead Eagles of onze eigen tuin door de klimaatverandering verdroogt. Daarom moeten we samen zorgen dat we regenwater langer vasthouden en niet meer afvoeren via het riool. De regentonactie helpt daar enorm bij en die steunen we van harte!”

Overigens kunnen inwoners subsidie aanvragen bij de gemeente voor het afkoppelen van hun regenpijp. Kijk hiervoor op www.deventerstroomt.nl/subsidies-water. Wil je samen met je buren nog meer vergroenen? Dan heeft het waterschap ook subsidie. Ga hiervoor naar de volgende website: www.wdodelta.nl/klimaatactief

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden