<p>Het G-team van Go Ahead Eagles poseert trots voor de poorten van De Adelaarshorst. (Foto: Erik Pasman)</p>

Het G-team van Go Ahead Eagles poseert trots voor de poorten van De Adelaarshorst. (Foto: Erik Pasman)

(Foto: )

G-team vice-koploper Skillgames-competitie

Deventer - Dertien bijzondere voetballers van SV Colmschate (Deventer), AZC (Zutphen), FC RDC (Deventer) en Witkampers (Laren) dragen in het seizoen 2020/2021 met trots het shirt van Go Ahead Eagles in de Bijzondere Eredivisie.

Enthousiaste voetballiefhebbers van vier clubs uit de Stedendriehoek die op het sportpark van DVV Go-Ahead samen trainen en één rood-geel team vormen. Samen verbonden door hun passie voor voetbal, samen hét sociaal-maatschappelijke gezicht van Go Ahead Eagles in de Bijzondere Eredivisie.

Ook al is het voetbalseizoen voor het nieuwbakken G-team van Go Ahead Eagles door alle coronamaatregelen niet helemaal geworden wat er vooraf van werd verwacht. Slechts één competitieronde kon er worden afgewerkt. Als alternatief kwam de Bijzondere Eredivisie met de Skillgames. Een voetbalspelcircuit dat een bezoek brengt aan alle deelnemende teams.

Anderhalve week geleden was het de beurt aan Go Ahead Eagles op de velden van DVV Go-Ahead. Op een zonovergoten dag deden de spelers - onderverdeeld in twee groepen - enorm hun best om een zo hoog mogelijke score te behalen. Het belangrijkste was echter het plezier en de opluchting dat er eindelijk weer eens iets samen met elkaar gedaan kon worden.

De onderdelen waren: het gatendoek, voetbalcurling, de bal uit de lucht in een ton mikken, een tweetal dribbelcircuits en een voetbalquiz met vijf vragen over Go Ahead Eagles.

Opvallend was dat bij dit onderdeel beide groepen alle vragen goed hadden! Een bewijs dat er onder de spelers een groot aantal échte fans zit. Deze kennis droeg zeker bij aan de hoge totaalscore van 35 punten, slechts drie punten minder dan SC Heerenveen, de huidige koploper. Een tweede plek om trots op te zijn!

Het seizoen krijgt op zondag 20 juni nog een leuk slotakkoord in de vorm van een minitoernooi. Verder goed nieuws voor de spelers: zij mogen allemaal hun ‘contract’ met één jaar verlengen en zijn daarmee verzekerd van een nieuw seizoen in de Bijzondere Eredivisie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden