Logo deventerpost.nl

Oproep DCC Aanmoedigingsprijs 2017

DEVENTER - Bureau Kunstcircuit is op zoek naar kandidaten voor de DCC Aanmoedigingsprijs 2017. De prijs wordt sinds 1985 eens in de twee jaar uitgereikt met het doel veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven zich in hun werk te ontwikkelen en manifesteren.

De prijs is de afgelopen jaren gewonnen door fotografe Isabelle Renate La Poutré (2015), producer Louis Bordeaux (2013), kunstenaarsduo Wonderboys (2011), beeldend kunstenaar Yael Bonekamp (2009), fotografe Femke Teussink (2007) en in 2005 door Monique Braam, musicalregisseur. 
De Aanmoedigingsprijs wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club (DCC) en bestaat uit een geldprijs van €2000,00. DCC is een particulier cultuurfonds dat door middel van financiële ondersteuning kleinschalige culturele initiatieven mogelijk maakt in Deventer. DCC werd een paar jaar geleden opgericht door bevlogen cultuurliefhebbers en streeft naar een donateursaantal van 500. Meer informatie over DCC treft u aan op www.deventercultuurclub.nl.

De DCC Aanmoedigingsprijs kan worden toegekend aan in Deventer gevestigde of tot de culturele sfeer van Deventer behorende (amateur-)kunstenaars uit alle disciplines. De genomineerden dienen blijk te hebben gegeven van een recente artistieke ontwikkeling en de kunstprestatie dient een aantoonbare culturele waarde te hebben voor de stad Deventer.
Kunstcircuit roept iedereen op voordrachten te doen van (amateur-)kunstenaars die voldoen aan bovengenoemde eisen en die in de ogen van de aanmelder een grote belofte inhouden, ongeacht de discipline die zij vertegenwoordigen. Kunstenaars mogen uitsluitend voorgedragen worden door derden en niet door zichzelf. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Men kan de nominatie voorzien van een motivatie en documentatie (website links, persberichten, artikelen, speellijsten, expositiedata, foto's, cd's etc) voor 15 april a.s. toesturen aan of mailen naar:
Bureau Kunstcircuit
t.a.v. commissie DCC Aanmoedigingsprijs
Keizerstraat 70
7411 HH Deventer
info@kunstcircuit.nl
www.kunstcircuit.nl

Reageer als eerste
Meer berichten