Logo deventerpost.nl


Fiets mee met WTC Gorssel

GORSSEL - Wieler Toer Club (WTC) Gorssel houdt zondag 23 en 30 april voor het tiende seizoen meefietsdagen voor niet-leden, die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel.

Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondagochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot 100 km. De start van de tochten is iedere zondagochtend om 9 uur bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Er zijn drie groepen: een sport-, een toer-plus- en een toergroep. De sportgroep fietst met een gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur, de toer-plusgroep ca. 30 km per uur en de toergroep met ca. 27 km per uur. Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis. Ook de koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

In de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB/MTB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de MTB tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten.

WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar is welkom. Afhankelijk van wensen en ervaring fietst menmee met één van de drie groepen. Opgave bij Ronald Hesseling, 06-18 27 40 00 of ronald.hesseling@planet.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten