Logo deventerpost.nl

Officiële opening aspergeseizoen in Salland

DEVENTER - Op vrijdag 21 april wordt het Sallandse aspergeseizoen officieel geopend in het Stadhuis in Deventer. Wethouders Robin Hartogh Heys en Jan Jaap Kolkman van de gemeente Deventer, krijgen dan de eerste asperges aangeboden door de Sallandse aspergetelers Hans Nieuwenhuis van aspergebedrijf De Boerkamp en Mark Veldink van aspergebedrijf Veldink, beiden uit Diepenveen.

De aspergebedden zijn volop zichtbaar en de asperges steken hun goudgele koppen al boven de grond uit. Salland mag zich daarom vanaf 21 april tot en met 24 juni, met trots 'Salland Aspergeland' noemen. Bij de  aspergetelers thuis zijn weer dagverse asperges te koop en ook de restaurants hebben heerlijke gerechten op het menu staan. Alle aspergetelers, verbonden aan de campagne 'Salland Aspergeland', organiseren gedurende het seizoen leuke een informatieve open dagen. Ga op ontdekkingstocht over de aspergevelden, geniet van aspergegerechtjes, demonstraties, gezellige kraampjes en neem heerlijke recepten mee naar huis. Uiteraard zijn er dagverse asperges te koop. De Aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis!

Aspergedagen 2017
Zaterdag 29 april 10.00 – 16.00 uur Ogink Asperges in Raalte
Zaterdag 6 mei 10.00 – 16.00 uur Tuinderij Veldink in Diepenveen
Zaterdag 20 mei 10.00 – 16.00 uur Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen
Zaterdag 27 mei 10.00 – 16.00 uur Van der Kolk Asperges in Dalfsen
Zaterdag 10 juni 10.00 – 17.00 uur Aspergeboerderij de Boerkamp in Diepenveen

Meer informatie over de aspergedagen, adressen van de telers, arrangement een andere activiteiten zijn te vinden op www.sallandaspergeland.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten