Logo deventerpost.nl


Jubileumfeest 15 jaar Buurtbemiddeling Deventer: Praten met de buren helpt al jaren het beste bij overlast

DEVENTER - Op dinsdag 16 mei vierde Buurtbemiddeling Deventer haar 15-jarig bestaan in het oude Stadhuis. Dit deed zij onder andere met de diverse samenwerkingspartners Gemeente Deventer, de politie, woningbouwvereniging Rentree en Woonbedrijf Ieder1. De feestelijkheid kreeg een 'leerzaam tintje' door middel van een workshop over Buurtbemiddeling en de samenwerking daarmee.

Vijftien jaar van betekenis voor de Deventer samenleving, door middel van het gesprek tussen buren: Dat verdiende aandacht, al was het alleen al omdat er 22 vrijwillige bemiddelaars bij Buurtbemiddeling Deventer betrokken zijn. Sommigen van hen al 15 jaar lang. In heel gemeente Deventer zijn in de afgelopen 15 jaar ca. 1800 gesprekken gevoerd. Ongeveer 70% van de meldingen werd naar tevredenheid afgerond.

Buurtbemiddeling werkt met goed getrainde en betrokken buurtbemiddelaars. Zij helpen bij het herstellen van het contact met buren en bij het vinden van een goede oplossing bij overlast of een conflict. Dat doet Buurtbemiddeling door het voeren van gesprekken met buren apart en tussen buren samen. Buurtbemiddeling werkt vanuit vertrouwelijkheid, is onpartijdig, werkt belangeloos en is gratis voor alle inwoners van gemeente Deventer.

Meer weten?

www.buurtbemiddelingdeventer.nl

info@buurtbemiddelindeventer.nl

0570-605385

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten