Logo deventerpost.nl


Helaas gaat het Theaterfestival in Deventer niet door. Foto Pr.
Helaas gaat het Theaterfestival in Deventer niet door. Foto Pr.

Theaterfestival Vier Oost in Deventer afgelast

DEVENTER - De eerste editie van het Vier Oost Theater Festival op 16 en 17 juni in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle kampt met tegenvallende kaartverkoop in Deventer. Daarom heeft de Deventer Schouwburg besloten de Deventer Editie komend weekend terug te trekken.

De vier grote theaters in het Oosten van Nederland bundelden hun krachten om een festival te organiseren waarin het culturele talent en de gezelschappen uit het Oosten een unieke, eigen plek kunnen vinden.

Helaas moet Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg, concluderen dat één dag voor de start van het tweedaagse festival te weinig kaarten verkocht zijn. Het mooie weer en de andere festivals in en om de stad blijken een grote concurrent. "Wij willen onze bezoekers en bespelers een unieke festivalavond bezorgen. Met deze publieksaantallen is dat dat niet mogelijk. Met pijn in het hart besluit ik het Festival in Deventer te annuleren." aldus Kühne.

Het Vier Oost Theaterfestival gaat wel door in Enschede, Hengelo en Zwolle. Deze theaters hebben i.t.t. Deventer de beschikking over een buitenpodium waardoor de kans op last minute publiek aanmerkelijk groter is. Voor het programma van deze steden kijk op www.vieroost.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten