Logo deventerpost.nl


Foto: PR

Altijd iets te doen bij Ulebelt in de zomer

DEVENTER - Deze zomer is er een aantrekkelijk programma om mee te beleven bij de Ulebelt, voor alle vakantievierders die lekker thuis blijven en hun eigen omgeving willen verkennen.

Elke dinsdagmiddag is er een kinderactiviteit. Er zijn vier natuurdoe-middagen, met activiteiten uit het 50-dingen-project! (de 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde!). Twee keer is er een Knotsgekke Knutselmiddag, met vrije inloop. Bovendien liggen er elke week twee tips klaar voor kinderen: activiteiten uit de 50-dingen-lijst die op het terrein van de Ulebelt uit te voeren zijn. Verzamel ze allemaal en voer ze uit natuurlijk.

Of kuier eens lekker door het prachtige Gooikerspark, waar de Ulebelt middenin ligt. Er ligt een doe-het-zelfrondleiding, "Rondje Gooikerspark' klaar bij de balie en sinds kort is het ook mogelijk om dit Rondje Gooikerspark via een app te downloaden en te lopen.


De rondleiding is vanaf 22 juli tijdens de openingstijden van hoofdgebouw en Kikkerkeet te koop. Op zondag 27 augustus is er een demonstratie van oude ambachten: manden vlechten en boerenkaas maken. Ook is er dan een rondleiding door de tuinen, om 15.00 uur.

Voor wie een GPS heeft, ligt er een geocache verstopt op het terrein, met de titel Ulebelt Hotels: zo kun je digitaal speurzoeken. Op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag is er op het terras verkoop van heerlijke ijsjes, koffie, thee, sapjes en kleine versnaperingen vanuit de Kikkerkeet, op andere dagen vanuit het hoofdgebouw. Uiteraard is er elke woensdagmiddag boerderijverkoop en zijn de twee natuurspeelplekken altijd open tussen zonsopgang en -ondergang.

www.ulebelt.nl

Reageer als eerste
Meer berichten