Molen De Leeuw druk met Open Monumentendag


Rijksmonument Windkorenmolen De Leeuw zal op 9 september de deuren openen.
Rijksmonument Windkorenmolen De Leeuw zal op 9 september de deuren openen.

Molen De Leeuw druk met Open Monumentendag

LETTELE - Op 9 september doet Windkorenmolen De Leeuw (Lettele, Oude Molen) weer mee aan de jaarlijkse landelijke Open Monumentendag.

Deze Monumentendag heeft dit jaar als motto "Boeren, burgers en buitenlui'. Een thema dat de relatie tussen stad en land en bijbehorende monumenten benadrukt met hun onderlinge relaties, zoals die met voedsel, huisvlijt, grondstoffen, handel, markten en volksvermaak.

Rijksmonument Windkorenmolen De Leeuw zal op 9 september ook in het teken van deze relaties staan. Zo zullen de deuren van de molen weer voor publiek geopend zijn en zal door molengidsen uitgelegd worden waarom de korenmolen zo belangrijk was voor de voedselvoorziening voor mens en dier.

De Oudheidkundige Kring Bathmen zal die dag op het molenplein een grote fototentoonstelling inrichten met foto's uit het archief van de Kring.

Voor de avond wordt voor de vierde keer het (Streek-)korenfestival 'Koren op de Molen' georganiseerd. Helemaal in lijn met het thema zullen vier koren uit de streek hun medewerking verlenen. Vier koren uit het buitengebied van Deventer met geheel verschillend genre en repertoire zullen gedurende de hele avond optreden. Overdag zijn de activiteiten van van 10.00-16.00 uur. De fototentoonstelling van 10.00-23.00 uur en Koren op de Molen is van 19.00-23.00 uur. Adres: Oude Molenweg 3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden