Logo deventerpost.nl


Groenten gaan verloren, vrijwilligers nodig in De Molenenk

DEVENTER - Zorgtuin De Molenenk heeft heel hard vrijwilligers nodig, anders gaan groenten verloren! Heb je tijd over? Of heb je alleen tijd tijdens de vakantie? Kom dan op maandag, woensdag of vrijdag helpen.

,,Vooral op woensdag en vrijdag komen we nog mensen tekort en voor specifieke klussen zoeken we mensen. Mensen die groenten willen zaaien, oogsten en onkruid willen verwijderen hebben we heel hard nodig. Verder mensen die langs de deur willen om te vertellen over onze zorgtuin en onze groenten, mensen die sponsors willen werven. Technische mensen zijn ook heel welkom. Je moet er wel tegen kunnen om met weinig materiaal en gereedschap, veel te kunnen doen. Dus improvisatietalent is onmisbaar", aldus Saskia Hendrickx namens de stichting.

,,Leuk meegenomen is dat het volop oogsttijd is, dus je krijgt elke keer als je komt meehelpen wat groenten mee naar huis. Je kunt een klus samen met iemand doen, met de groep of alleen. Dus altijd gezellig. We hebben een overdekt terras en binnenruimte, dus als het regent gaan we op het terras of binnen aan de slag."

De Molenenk zoekt vrijwilligers die lekker zelfstandig kunnen werken. Heb je zorg, reïntegratie of dagbesteding nodig? Dan kun je terecht als cliënt en niet als vrijwilliger.

Stichting De Molenenk zit op het terrein van Het Groenbedrijf aan de Overstichtlaan 1 in Borgele Platvoet. Er hangt een bel aan het grote elektrische hek. Daar moet je hard aan klingelen, anders horen we het niet op het land. Neem contact op via: info@demolenenk.nl of 06 - 28298243.

Reageer als eerste
Meer berichten