Logo deventerpost.nl


Foto: Viorica Cernica

Activiteitenprogramma IJsselbiënnale wordt met ‘Duik in de IJssel’ afgesloten

Deventer - Nog drie weken en dan is de eerste IJsselbiënnale een feit. Een groot kunstevenement voor de regio waarbij tegen de 50.000 bezoekers op af kwamen.  

Met ruimte voor internationale kunstenaars uit de kunstroute, maar ook voor lokale initiatieven van onder meer kunstenaar Arent Weevers. Hij trok de afgelopen weken veel bekijks met de 3d video installatie 'Well' in de Lebuinuskerk. Zondag 24 september bij zonsondergang sluit de Deventer zwemgroep 'Allyearround' het activiteitenprogramma af met een duik in de IJssel. Een bijzondere zwemervaring in één van de nevengeulen van de IJssel bij Deventer. De IJsselzwemmers ontvangen daarbij een prachtige gezeefdrukte zwemtas. Belangstellende kunnen zich nog aanmelden.
Projectleider Guido de Vries: "Het lokale activiteitenprogramma is erg belangrijk voor het succes van de IJsselbiënnale, we zien in ons onderzoek dat een kwart van het aantal bezoekers ook de het activiteitenprogramma bezocht. Het hoge bezoekersaantal bewijst de betrokkenheid van de regio bij het evenement. Door kunst als onderlegger te gebruiken, geven we met de IJsselbiënnale de IJsselvallei iets om trots op te zijn. Een uithangbord waarmee de regio zich sterker kan profileren."

Met de internationale kunstroute van Doesburg tot Zwolle koppelt de IJsselbiënnale al het moois van de rivier aan elkaar. Historische Hanzesteden, slingerende dijken en idyllische uitzichten over het landschap werken samen met de esthetisch geplaatste moderne werken. De kunstwerken zijn speciaal voor hun plek gemaakt en vertellen het verhaal van de rivier en het landschap. De kunstenaar zet de bezoeker aan het denken met zijn werk. Hij laat de omgeving op een andere, nieuwe manier zien.

Bezoekers kunnen de internationale kunstroute en het activiteitenprogramma nog tot en met zondag 24 september bezoeken. Voor tickets, startpunten en route-informatie kijk op www.ijsselbiennale.nl. Aanmelden voor het IJsselzwemmen kan via facebook: ijsselzwemmen allyearround.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox