Logo deventerpost.nl


Gruwelijk eng op basisschool WereldWijzer

Deventer - De 63ste editie van de Kinderboekenweek is van start gegaan. Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is Gruwelijk eng!

Ook op basisschool WereldWijzer is afgelopen woensdag 4 oktober een start gemaakt met de Kinderboekenweek. Op het schoolplein is het startsein gegeven d.m.v. een dansje van een aantal meisjes uit groep 7 op het liedje “Gruwelijk eng” van kinderen voor kinderen:

Daarna mochten alle kinderen naar binnen. Zowel bij de kleuteringang als bij de ingang van groep 3 t/m 8 was het halletje donker en versierd met “enge” ogen, spoken, rook, spinnen, spinnenwebben, doodskoppen, brrr. De kinderen moesten deze trotseren om de in griezelige sferen ingerichte school binnen te gaan. Daarna was er nog een “spook” aanwezig om de kinderen van groep 3 t/m 8 nog een keer extra te laten schrikken. Het was een geslaagde opening! Deze week wordt in de groepen op verschillende manieren aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Zo lezen bijvoorbeeld alle leerkrachten elke dag aan een andere groep een spannend boek voor.

Op Vrijdag 13 oktober wordt de Kinderboekenweek onder schooltijd afgesloten met een leuke speurtocht door de hele school voor alle kinderen.

Meer berichten


Shopbox