Logo deventerpost.nl


De jongeren maken kennis met de supporters van GAE en het sfeerteam, om ideeën uit te wisselen en te zorgen dat het Go Ahead gevoel goed terugkomt in het eindresultaat. (foto pr)
De jongeren maken kennis met de supporters van GAE en het sfeerteam, om ideeën uit te wisselen en te zorgen dat het Go Ahead gevoel goed terugkomt in het eindresultaat. (foto pr) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Jeugd maakt graffiti B-side Go Ahead Eagles

Deventer - Graffiti, zowel kunst als ergernis van velen. Raster Jongerenwerk laat in de komende workshops van Talenthouse Voorstad 15 jongeren kennismaken met de kunstvorm. Met als eindresultaat een kunstwerk op de muur van de B-side van Go Ahead Eagles.

 ,,Vóór we tot het eindresultaat komen maken de jongeren eerst kennis met graffiti als kunstvorm. We leren ze schetsen en ontwerpen en natuurlijk oefenen ze het spuiten ook, dat is al een kunst op zich", vertelt Chris Helsloot, jongerenwerker en samen met Jimki (graffiti artiest) verantwoordelijk voor de workshops.
De jongeren maken kennis met de supporters van GAE en het sfeerteam, om ideeën uit te wisselen en te zorgen dat het Go Ahead gevoel goed terugkomt in het eindresultaat. ,,Onderdeel van de workshop is ook de keerzijde van graffiti. De jeugdagent vertelt over vandalisme en Cambio laat zien wat er allemaal nodig is om ongewenste graffiti weer te verwijderen. Op die manier werken we aan het bewustzijn van jongeren en geven wij richting aan de belangstelling onder hen om graffiti in te zetten als uiting."

Talenthouse Voorstad

Graffiti als kunstvorm, een vorm waarmee je jezelf kan uiten of een boodschap kan uitdragen. Op een manier die recht doet aan jezelf en aan de ander. In Talenthouse Voorstad volgen de jongeren de komende weken workshops met verschillende thema's. Samen werken ze toe naar het daadwerkelijk aanbrengen van een graffiti. Talenthouse is de overkoepeling van jongerenactiviteiten in de wijk.

Als sluitstuk van de Talenthouse onthullen de jongeren op 22 december, voor aanvang van de thuiswedstrijd, hun kunstwerk aan het publiek, waaronder de supportersvereniging en het sfeerteam van GAE, cambio en de politie.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door de Supportersvereniging en het Sfeerteam.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox