Logo deventerpost.nl


De gemeenten hebben hun zaadjes gezaaid op de informatiebijeenkomst. (foto pr)
De gemeenten hebben hun zaadjes gezaaid op de informatiebijeenkomst. (foto pr) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Gemeenten stimuleren beplanting van het erf

deventer - Op woensdag 1 november bezochten zo'n 140 inwoners van de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer de informatiebijeenkomst van de regeling Erven in Salland. Deze regeling heeft als doel de erven in het buitengebied van Salland te verfraaien en de biodiversiteit te verhogen, door streekeigen plantmateriaal met korting aan te bieden. De drie gemeenten financieren deze regeling.
,,Het is goed om te ervaren dat zoveel bewoners van het buitengebied de informatiebijeenkomst bezocht hebben met vaak heel gerichte vragen om hun erf mooier te maken. Door de aanwezigheid van stichtingen als Kostbaar Salland, IJsselboomgaarden, Sallands Erfgoed, Landschap Overijssel, de agrarische natuurvereniging Groen Salland, IVN Raalte en de Bijenbeweging Overijssel hebben veel mensen nieuwe kennis opgedaan over de inrichting van hun erf." vertelt Gerke Brouwer van Landschap Overijssel. ,,De opgedane kennis kunnen mensen gebruiken bij het opstellen van een inrichtingsplan van hun erf".
Door karakteristieke beplanting van goede kwaliteit met korting aan te bieden willen de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer haar bewoners stimuleren zelf aan de slag te gaan met de versterking en het mooier maken van het landschap in onze regio. Aanvragen voor deze regeling kunnen ingediend worden tussen 5 en 22 november.

www.landschapoverijssel.nl/erveninsalland

Meer berichten

Shopbox