,,Mensen mét een relatie doen heel vaak alsof daten leuk is. Daten ís niet leuk, het is een lastige klus: je wordt om de haverklap afgewezen", aldus liefdesexpert Carla Ketelaar. (foto Auke Pluim)
,,Mensen mét een relatie doen heel vaak alsof daten leuk is. Daten ís niet leuk, het is een lastige klus: je wordt om de haverklap afgewezen", aldus liefdesexpert Carla Ketelaar. (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Expert: 'Liefde laat zich niet regelen'

Deventer - ,,Er zijn ontzettend veel leuke, aardige en goede mannen", weet liefdesexpert Carla Ketelaar. ,,Je moet als datende vrouw alleen de goede bril opzetten." Volgens de 54-jarige Deventerse laat liefde zich niet regelen, maar kan zij zoekende vrouwen wél een handje helpen.

Door Rudy Brouwer

,,Mensen mét een relatie doen heel vaak alsof daten leuk is. Daten ís niet leuk, het is een lastige klus: je wordt om de haverklap afgewezen", weet Ketelaar. ,,Daarom heb ik er aandacht voor om vrouwen te bemoedigen en goed met ze te onderzoeken wat ze nog hebben liggen uit het verleden, welke aannames ze doen, hoe snel ze iets vinden van een man en hoe ze het aanpakken."

Heel veel vrouwen daten volgens Carla Ketelaar 'met de handrem erop'. Ze zeggen dat ze een nieuwe relatie willen, maar hebben nog negatieve gevoelens naar een man. Of een ex die nog niet is afgerond. ,,Zolang je dat hebt, heeft het geen zin om te daten. Mannen voelen dat, als er frustratie zit. Best ingewikkeld. Dat hele proces beschrijf ik in mijn boek."

Je ware jakob vinden als een proces? ,,Liefde op het eerste gezicht gebeurt nog bij zó ontzettend weinig mensen", meent Ketelaar. ,,De meeste relaties ontstaan juíst doordat je elkaar steeds leuker gaat vinden. Door dat geforceerde verlangen naar 'liefde op het eerste gezicht' geven datende vrouwen een tweede afspraak te vaak geen eerlijke kans."

De eerste afspraak moet volgens Ketelaar vooral een gezellige ontmoeting zijn. En die is bij voorkeur snel gepland. ,,Er wordt vaak veel tijd verknoeid met wekenlang chatten en mailen. Dan gaat er in je hoofd een film draaien die niet klopt; je maakt het mooier dan het werkelijk is. Dan zie je elkaar na maanden voor het eerst en denk je: oh, my god…"

Garantie op succesvolle begeleiding kan Carla Ketelaar uiteraard niet geven. Liefde laat zich immers niet regelen. ,,Ik weet alleen dat alle kennis en knowhow die ik heb, leidt tot hele goede resultaten. Dat blijkt ook wel uit de vele kaartjes die ik krijg voor bruiloften. En van vrouwen die zwanger zijn."

In haar boek 'Vind je eindman' geeft liefdesexpert Carla Ketelaar uit Deventer een openhartige inkijk in de weg die leidt naar een geschikte partner en een liefdevolle, monogame relatie. Het boek reikt alles aan wat voor de zelfbewuste single vrouw nodig is om haar 'Project Man' tot een goed einde te brengen. Meer info en bestellen via www.laatsteliefde.nl

Meer berichten