Logo deventerpost.nl


Initiatiefnemer van het spel is MKB Deventer-directeur Marco Kok. “Eventuele winst geven we terug aan de stad, bijvoorbeeld door een jubileumevenement te financieren.” (foto Gert Perdon)
Initiatiefnemer van het spel is MKB Deventer-directeur Marco Kok. “Eventuele winst geven we terug aan de stad, bijvoorbeeld door een jubileumevenement te financieren.” (foto Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

Deventer Spel ter gelegenheid van 1250-jarig bestaan

DEVENTER – Wanneer werd Go Ahead Eagles voor het laatst landskampioen? Wie ontwierp de Wilhelminafontein op de Brink? Het zouden twee vragen kunnen zijn uit het bordspel dat komend voorjaar op de markt moet komen ter gelegenheid van het 1250-jarig bestaan van Deventer. Initiatiefnemer is MKB Deventer-directeur Marco Kok. "Eventuele winst geven we terug aan de stad, bijvoorbeeld door een jubileumevenement te financieren."

Door Bert Nijenhuis

Tijdens een vruchtbaar gesprek met een kunstenaar werd Kok een poosje geleden geattendeerd op het Diemens Spel. "Ik dacht: die D klopt, maar wat daarachter komt niet. Dat moet het Deventer Spel worden, zeker met het 1250-jarig bestaan in aantocht. Heel toevallig was het Diemens Spel vervaardigd door het Deventer bedrijf Gamesformotion. Daar hebben ze ook een offerte voor ons gemaakt, die neerkomt op ongeveer elf euro per doos. We hopen in eerste instantie drieduizend exemplaren weg te zetten, dus kun je uitrekenen hoeveel erin geïnvesteerd moet worden."

Niet dat Kok hier grote problemen voorziet, want het Deventer bedrijfsleven reageert zonder uitzondering enthousiast op het initiatief. "Als eerste ben ik naar spellenspeciaalzaak Koning Willen gegaan. Eigenaar Wilko ten Dam zei gelijk dat hij er voor de Kerst duizend wilde wegzetten. Hartstikke mooi, alleen neemt de productie wel wat meer tijd in beslag. Niet alleen ondernemers zijn positief. Onlangs kwam ik wethouder Jan Jaap Kolkman tegen en die wilde ook gelijk een bestelling plaatsen. Op het moment dat we voor driekwart uit de kosten zijn, gaat het spel in productie. We zitten nu al op een derde, dus dat moet goedkomen. Hopelijk kan ik begin februari groen licht geven en na een productietijd van zeven tot acht weken moet het spel vervolgens in de winkel liggen."

Vooralsnog is er enkel een dummy van het spel en kan het grote verzamelen en seleceteren van vragen beginnen. "Het wordt een combinatie van Ganzenbord, Triviant, Monopoly en kwartet", verklapt Kok. " Deventenaren mogen zelf Triviantvragen insturen, zo krijgt het spel nog meer Deventer karakter. Ik heb er inmiddels al zo'n twintig ontvangen en daar zitten erg leuke feitjes en weetjes over de historie van de stad tussen. Uiteindelijk worden er vierhonderd vragen in het spel verwerkt." Naast vragen zoekt Kok ook sponsoren en afnemers, die zich alvast voor één of meerdere exemplaren willen inschrijven. "Van een aan Deventer gewijd Monopoly-spel zijn 3.600 stuks verkocht. Dat succes willen we zeker evenaren!" Voor Triviantvragen en voorinschrijvingen: info@mkbdeventer.nl.
 

Meer berichten

Shopbox