Logo deventerpost.nl


Bert Roetert en burgemeester Andries Heidema. (foto Harry Vos)
Bert Roetert en burgemeester Andries Heidema. (foto Harry Vos)

Zilveren Legpenning voor Diepenvener Bert Roetert

Diepenveen - Bert Roetert heeft vrijdagavond 1 december uit handen van burgemeester Andries Heidema de Zilveren Legpenning ontvangen tijdens een etentje als dank voor zijn inzet en betrokkenheid in Diepenveen en als horecaman.

Bert Roetert is een hulpvaardige, actieve, betrokken inwoner, ondernemer en vrijwilliger in Diepenveen. In 1995 startte hij zijn restaurant de Roeterts Hof. Een begrip in de regio dat door zijn gedrevenheid, eigenwijsheid, doorzettingsvermogen en passie een succes werd. Hij zette zo Diepenveen culinair op de kaart. In die periode had hij al tal van nevenactiviteiten ten gunste van de Horeca, vooral voor Diepenveen en Deventer en omgeving.

Zo was hij onder meer:

- jurylid van internationale kookwedstrijden te Luxemburg;
- commissaris horeca van de herensociëteit te Deventer;
- introducerende spreker bij gastronomische films in filmhuis de Keizer;
- leermeester koks, kelners en gastheren tot en met het HBO onderwijs;
- voorzitter van de projectgroep vernieuwing Horeca onderwijs;
- oprichter Alliance Gastronomique tussen het Diekhuus, Arsenaal, Roeterts Hof;
- facilitator van borrelclub het Diepenveens Genootschap en borrelclub Sans Matous;
- facilitator en initiatiefnemer van het Dorpsfeest Diepenveen;
- mede oprichter culinair platform 'Eat, Meet, Greet'.
- In 2013 wordt zijn restaurant de Roeterts Hof verkocht. Ondanks zijn leeftijd en gezondheidsproblemen, zorgt hij nog steeds met veel energie voor de dagelijkse gang van zaken in 'zijn' Nieuw Roeterts Hof en ziet hij toe op de kwaliteit bij zusterbedrijf Brasserie Zonnig, ook in Diepenveen.

Dankzij Bert Roetert hebben vele chefs een goede praktijkopleiding genoten waardoor zij kunnen werken bij gerenommeerde en bekroonde restaurants.

Daarnaast heeft hij zich altijd ingezet voor het dorp. Van de schoolkrant tot de voetbalvereniging, van de Braderie tot de Golfclub. Hij stond altijd klaar met warme chocolademelk voor de winterfair. De voorzitter van Dorpsfeest Diepenveen benadrukt dat Bert Roetert een graag geziene gastheer is en een positief invloed heeft op de leefbaarheid in het dorp.

Meer berichten

Shopbox